Cevap: Beni hamile bırakıp kaçtı tehdit ediyor diye şikayet etmiş
Gelen mesajları silmeniz önemli değil. Savcı isterse Gsm operatörlerinden bütün mesajları hatta aranızda konuşma geçmişse onların ses kayıtlarını dahi alabilir. O konuda rahat olun. Yani Gsm operatörlerinin veri tabanlarında bütün mesajlar ve ses kayıtları duruyor. Gerektiğinde savcıdan istebilirsiniz kolay yani o...
Alıntı:
xramazandemirx rumuzlu üyeden alıntı
Gelen mesajları silmeniz önemli değil. Savcı isterse Gsm operatörlerinden bütün mesajları hatta aranızda konuşma geçmişse onların ses kayıtlarını dahi alabilir. O konuda rahat olun. Yani Gsm operatörlerinin veri tabanlarında bütün mesajlar ve ses kayıtları duruyor. Gerektiğinde savcıdan istebilirsiniz kolay yani o...
Sn. xramazandemirx,
Bu engin bilgiyi nereden aldınız söyler misiniz? Hangi somut olayda ses kayıtları çıkarılıp verildi? Mahkeme kararı olmaksızın ses kaydı yapılması özel hayatın gizliliğini oluşturur. Bu sebepten hiç bir gms şirketinde (tekrar söylüyorum mahkeme kararı olmadıkça) ses kaydı bulunması söz konusu değildir.
Lütfen insanları yanıltmayın.
Özür dilerim konuyu yanlış aksettirdim sanırım. Dediğiniz gibi hakim emriyle istenebilir. Benim ivedilikle söylemek istediğim yani bilgilerin hiçbir yere kaybolamayacağı yani bilgilerin geri getirilebileceği. Savcı değil hakimin emriyle istenebilir dediğiniz gibi.
Özür dilerim yanlış anlatımım için.
Cevap: Öncelikle Herkese Hayırlı Geceler Diliyorum Ve Vereceğiniz Cevaplar İçin Şimdiden Teşekkürler
Bildiğim kadarıyla mesajların içeriği telefon kayıtlarının dökümü vs alınabiliyor.
Mesajları silmeniz bu anlamda bireyi değiştirmez. Sizde tehdit ve tacizle dava açabilirsiniz..
Hukukçularımız daha iyi bilir elbet..
Cevap: Öncelikle Herkese Hayırlı Geceler Diliyorum Ve Vereceğiniz Cevaplar İçin Şimdiden Teşekkürler
bakın teknik takip şöyledir.
Hakim diyelim ki sizin telefon dokumlerinizi istedi içerik gelmez sadace kim kimi saat kaçta aramış ararken nerdeymiş diğer taraf nerdeymiş bunlar tespit edilebilir.
Ancak siz o esnada hakim kararı ile daha onceden yada karşınızdaki kişi dinleniyorsa bu zman o konuşmalar delil olarak dinlenebilir.
ASLA AMA ASLA HAKİMLER İÇRİKLERİ BİLMEZLER YOKSA AYDINLATILAMAYAN SUÇ KALMAZ