Kaldırılma kararı verilene kadar neden ödemesi gerekiyor sayın Av. Engin bey? Kızı okumuyor ve yüksek sigortalı bir işte çalışıyorken!!!
Alma hakkı yokken niye hala babası bu parayı vermeli ki?
Printable View
Kaldırılma kararı verilene kadar neden ödemesi gerekiyor sayın Av. Engin bey? Kızı okumuyor ve yüksek sigortalı bir işte çalışıyorken!!!
Alma hakkı yokken niye hala babası bu parayı vermeli ki?
Peki sayın avukatım bunun hukuk neresinde o almaya devam biz sürünmeye devam nafaka daha dava başlar başlamaz karar veriliyor ama kaldırmaya geldimi dava sonunu bekle böyle hukuk olur mu
Mahkemenin koyduğunu mahkeme kaldırır icra daireleri böyle bir yetkiye sahip değildir. Yardım nafakasının kesilmesinin şartlarının oluşup oluşmadığının tespit ve takdiri yargılamayı gerektirir.
Evet sayın denizblk rumuzlu üye neden ödemeye devam bunu anlıyamıyorum geri iade de yok benden kat ve kat fazla para al üstüne üstlük birde nafaka al bu hukuk mu
Okumadığı halde ve iyi gelirle çalıştığı halde kaldırılıncaya kadar ödeyecek diyorsunuz. Peki çalıştığı ve okumadığı halde ödediği yardım nafakalarını alma hakkı var mı?
Mahkemeden tedbiren nafakanın durdurulması yargılama sonunda kaldırılması talep edilebilir.
Sayın avukatım cevaplarınıza tşkl ler ancak diyorum ya nafaka davası başlar başlamaz tedbir nafakası adı altında anında nafaka ödenmesine diye karar veriliyor veya davanın başlangıç tarihinden itibaren diye mahkeme sonunda küt diye milyarlarca parayı bindiriyorlar pekinafakanın kesilmesi de dava süresince ödedik mahkeme nafakanın kesilmesine karar verdi yine davanın başlangıç tarihi miyoksa karar kesinleştikten sonra mı uygulanacak o zaman bunun temyiziolur dava süresince avukatının mazereti olur olur da olur uzar da uzar biz o zaman ödemeye devammı lütfen yanıtlarsanız sevinirim
Sayın avukatım nafaka davasının açılması başlaması ilk celse derken neresinden bakarsanız bakın davanın asıl görülmeye başlaması 4-5 ay bu süre zarfında ödeme devammı edecek yoksa dava açılırken nafanın tedbiren durdurulması istenebilir mi
Demek oluyor ki sayın bburak_34 hemen bir dava dilekçesi yazın. Dilekçenizde yardım nafakasının kesilmesi davası yönünde açıp, tedbiren de yardım nafakasının durdurulmasını talep edin. Ve bu dilekçeyi de yarın hemen verin.
Yardım nafakasının kesilmesi ile ilgili olarak kızınızın okuldan mezun olduğunu ve şu an yüksek sigorta primli bir işte çalıştığını öne sürün. Ve elinizdeki sigorta primi kağıdını delil olarak sunun.