teşekkür ederim tarık bey
peki işe iade davası açabilmem için avukat mı tutmalıyım ?
Printable View
tabiki evet. size kolay gelsin böyle yaparsanın 4 ile 8 ay arası maaş alabilirsiniz bu konudaki başlıkları okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz
merhaba, bende 5 nisandan beri çalıştığım işyerinden diğer 4 arkadaşım ile ''kriz'' sebebiyle çıkarıldım. Şu anda firmanın mali müşaviri ile muhatap oluyoruz. Alacaklarımızı hesapladı fakat herkese hesapladığından daha düşük bir alacak miktarı belirtti. 15 günlük ihbar tazminatı, alamadığım 2 aylık maaşım dışında alacağım var mıdır? Birde bordro vermıyordu firma, maaşımı düşük gösterdğinden dolayı bununla ilgili yargıya başvursam dava uzun sürer mi?
maalesef yok. dava açın büyük ihtimalle kazanırsınız süre derken?
sürebilir o kodar sürmeyedebilir
Arkadaşlar,
Benim gibi birçok şahsı ilgilendiren bir konuda değerli desteklerinize ihtiyacım var. 9 ay çalıştığım ve haksız yere işten çıkartıldığım işyerime "işe iade" davası açtım ve kazandım. Mahkeme kararı benim lehime çıkınca 10 gün içerisinde noter kanalı ile firmaya işe iademi talep ettim. Konu yargıtay'a gitti ve yargıtay mahkemenin kararını onadı.. Şimdi biz paranın tahsilatını icra dairesi yolu ile tahsil ettiğimiz için avukatım ikinci bir prosedür gerektiğini bildirdi. Yani bilirkişinin alacağımı hesaplaması için tekrar bir dava açılacakmış. Ben bu parayı birikmiş faizi ile birlikte bilirkişiye yada ek bir davaya gerek kalmadan alabilir miyim? Ayrıca onlar konuyu yargıtaya taşıdıkları için ve beni işe almadıkları için 4 maaş + 4 maaş olarak mı ödeme yapacaklar bana? (mahkeme kararı 4+4 maaş ödenmesi şeklinde idi). Konu ile ilgili yanıtınızı bekliyorum. Tşk. Saygılar.
30 işçi sayısına işverenin aynı iş kolundaki işyerlerindeki işçileride hesaba katılır. Yani farklı şubelerde olması farketmez. Ayrıca işveren size yazılı bir fesh bildirimi yapmazsa avantajlı durumda olmuşsnuz demektir. Çünkü yazılı fesih bildiriminde işveren işten çıkarma nedenin açık bir ifadeyle bildirmek zorunda. Sırf yazılı bildiririm yapmamasından dolayı feshiniz geçersiz sayılabilir ve işe iade davasıyla işe iadenize karar verilebilir.
Fakat işe iade davasını size fesih bildirimi yapılan tarihten itibaren (anladığım kadarıyla 27.07.2010 tarihinde yapılmış ) 30 gün içinde mahkemeye dava etmelisiniz.
Merhaba Emre Bey,
Bir de benim konum var. Ona da ynt verirseniz sevinirim.
Yukarıda benim konumu görebilirsiniz.
Tşk.
bilirkişi inceleme yapacak. mahkeme kararı neyse onu yasal faizleriyle alacaksınız ne kadar alacğınızı bilemeyiz.