Cevap: Borç verdim alamıyorum
2014 Mayıs ayında banka havalesi ile ilgili kişinin hesabına 25000 tl ev alımı için havale yaptım.Şu anda borcunu ödemiyor.Ne söz verdiği evle ilgili bir gelişme oldu,ne de paramla ilgili bir gelişme.Yaptığım banka havalesinde bu paranın ev alımı taksidi olduğunu belirtmiştim.Ne yapmam lazım?
Arkadaşlar beni aydınlatacak kimse yok mu?
Alacak davası açabilirsiniz.
Cevap: borç verdim alamıyorum
aynı hatayı bende yaptım :(
- - - Updated - - -
engin bey merhabalar. 2010 yılında kendi aboneliğim üzerinden eskierkek arkadaşıma taksitleri ödeme şartıyla laptop aldık. üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kuruş ödeme yapmadı. sosyal ağlardan ulaşmaya çalışıyorum. ödeyecem diyo sonra engelliyo beni. ne yapabilirim.
Aranızda yazılı bir anlaşma yoksa hukuken almanız zor ödeyecğine dair kayıtlı mesajları şahit dinletebilirsiniz şansınız artar.
erkek kardeşim alınma anına şahit
Bu tür davalarda kardeşinizin tanıklığı geçerli olmayacaktır. Başka ispat yolu bulmalısınız, mesela facebook ya da cep telefonu yada başka yollarla borcunun olduğunu itiraf ettirebilirseniz, alacak davası açtığınızda bu mesajları (usulüne uygun olmak kaydıyla) delil olarak mahkemeye sunabilirsiniz.
Engin bey bi sorum olacak?
Bir kisiye para gonderdm dekont yok almmamis ne olduysa sadece kisinin numarasi var bu verdigim parayi almm icin hangi yollari takip etmem gerek yada ilk oncelik nereye basvuruda bulunmm gerek
Tesekkurler
Kolay gelsin
soru: Borç verdim alamıyorum
merhaba benim sorum sanırım hiçbir belge olmadığı takdirde alacaklı ancak ilamsız icra takibi için başvurabiliyor ona da itiraz edildiğinde takip duruyor şu an geçmişteki bir borç için gelecekteki bir zaman dilimine senet hazırlamak mumkun mudur? eğer ki mümkünse bunun tahsili nasıl yapılır? paranın tamamının tek seferde alınması mümkün müdür?
Cevap: soru: Borç verdim alamıyorum
Karşı taraf(borçlu) kendi isteğiyle senet imzalayıp verecekse, evet senet düzenlenebilir.