Cevap: İş yerini erken tahliye
Alıntı:
pocahontas rumuzlu üyeden alıntı
lütfen yardim! kontratta erken tahliye ile ilgili herhangi bir cezai madde gecmedigi halde, mülk sahibi senetleri kirabilir mi ve ben yine de ev bos kaldigi sürece kiradan sorumlu muyum?
kontratta erken tahliye ile ilgili bir madde olmaması, sizin 1 yıllık sözleşmeyi istediğiniz bir tarihte ceza ödemeden fesh edebilmeniz anlamına gelmemektedir.
kanunen mecuru terk etmenizden sonraki 3-4 aylık kiradan mesulsunuz. malikin elinde kaç adet senet var bilmiyorum ama senetlerde x ayının kirasına yöneliktir gibi bir ibare yoksa senetleri takibe koyabilir.
şöyle düşünün, siz malikten borç para almış bunun karşılığında da senet imzalamış olabilirdiniz.
takibe koyduğu taktirde malik bunu iddia edebilir.
peki noterden yazili bir taahhüt veya ihtarname alinirsa bir faydasi dokunur mu? senetlerde hangi aylara yönelik oldugu ibaresi var. su an ev sahibi adina yeni kiraci bulunmasi konusundaki bütün sorumlulugu biz üstlendik, kira bedeli aslinda Aralik`a kadar 850 TL idi fakat simdi ev sahibi kurnazlik yapip yeni kiraci bulundugu taktirde daha fazla talep etmek istiyor, böyle bir hakki var mi?sonucta bizden de 850 TL alacakti. Yeni kiraci buldugumuz taktirde kabul etmeme sansi var mi mülk sahibinin? Mesela 3 kiraci bulduk hepsini de kabul etmedi, bu durumda hangi haklarimiz var? yeni kiraci yil sonuna kadar bizim kontratimizdan devam etse sorun olur mu?
Alıntı:
pocahontas rumuzlu üyeden alıntı
peki noterden yazili bir taahhüt veya ihtarname alinirsa bir faydasi dokunur mu? senetlerde hangi aylara yönelik oldugu ibaresi var. su an ev sahibi adina yeni kiraci bulunmasi konusundaki bütün sorumlulugu biz üstlendik, kira bedeli aslinda Aralik`a kadar 850 TL idi fakat simdi ev sahibi kurnazlik yapip yeni kiraci bulundugu taktirde daha fazla talep etmek istiyor, böyle bir hakki var mi?sonucta bizden de 850 TL alacakti. Yeni kiraci buldugumuz taktirde kabul etmeme sansi var mi mülk sahibinin? Mesela 3 kiraci bulduk hepsini de kabul etmedi, bu durumda hangi haklarimiz var? yeni kiraci yil sonuna kadar bizim kontratimizdan devam etse sorun olur mu?
bunlari yanitlarsaniz cok sevinirim