Cevap: Boşanma dahil TEMYİZ sürecinde tedbir nafakası devam eder mi
bosanma dahil temyiz edersem temyiz sürecince tedbir nafakasını almaya devam edebilirmiyim. gerekçeli kararı yazıyorum.
1 müsterek cocuk için karar kesinleşinceye kadar tedbir kesinleştikten itibaren iştirak nafasına aylık 500 tl
2 benim için olan maddede nafaka talebinin reddine (aynen yazdım baska sey yok)
bu kosullarda davamı bosanma dahil temyız edersem bu süreçte 500 liramı alırım yoksa ara kararla hükmedilen tedbir nafakasını almaya devam edebilirmiyim
Siz boşanma davası başından beri TEDBİR NAFAKASI alıyor muydunuz?
evet alıyordum 2. celse 250 lira kızıma 750 lira bana tedbir nafakası bağlandı 17 aydır alıyordum
Sizin yukarıda yazdığınız gerekçeli karardan aynen alıntı mı? Siz gerekçeli kararın sizinle ilgili kısmını aynen alıntı yapmamışsınız. benim için olan maddede diye başlamış yazınız. Siz elinizdeki gerekçeli kararda yazılanı aynen yazın. Çünkü nafaka çeşitleri çoktur. Tedbir nafakası ayrı, boşanma ile beraber yoksulluk nafakasının reddi ayrıdır.
davacı davalı ( ben ) tarafın nafaka talebi reddine
davacı davalı (ben )tarafın manevi talebinin reddine
baska da bir satır bir sey yok para ve nafaka ile ilgili aynen yazdım sadece adımı yazmadım
Nafaka talebinin reddine diye karar verilmiş. Ancak bu nafaka talebi boşanma ile sizin alma hakkınız olan YOKSULLUK NAFAKASI talebinin reddidir diye düşünüyorum. Size geçen hafta bu konu ile ilgili sabit konular arasında yer alan nafaka çeşitleri ve soru-cevaplarını okumanız için göndermiştim.
Bu gerekçeli kararda TEDBİR NAFAKASININ kaldırılması yazıyor mu peki?
hayır oyle bır yazı yokkk. eşime göre şimdi geriye donuk 17 aylık 500 lira farkında kendisine geri ödenmesi gerekiyomus avukatı ole demiş. üstüne borçlumu çıktım yanı. tedbir nafakası gerı alınabilirmi
Eşinizin söylediklerini değil avukatınızın söylediklerini ve kanun maddesini kaale alın. Avukatınızla bu konuyu görüştünüz mü?
şimdi sonuç nedir. tedbiri almaya devam edebilirmiyim. sanki ikimiz için farklı kanunlar işliyor gibi. benım avukatıma göre alabiliriyorum onunkine göre alamıyorum. ayrıca tedbir nafakasının fazla kısmının iadesi söz konusu onun avukatına göre .. beninkine göre ole birsey olamaz diyor. nasıl iş anlayamadım. icraya verip kaybedersem yok yerimden birde icra masrafları avukat masrafları öduyeceğim. ondan buraya sordum
eşim hakima kararı açıklattır diyor. böyle bir sey söz konusu olabilirmi