Herkes konunun içeriğinden çok başlıkla ilgileniyor ben Lütfen Yardım diye bir başlıkta açtım başlık ne hale geldi allah aşkına biri yardım edicekmi yoksa halamı başlıkla mı uğraşılcak?
Printable View
Herkes konunun içeriğinden çok başlıkla ilgileniyor ben Lütfen Yardım diye bir başlıkta açtım başlık ne hale geldi allah aşkına biri yardım edicekmi yoksa halamı başlıkla mı uğraşılcak?
Dul ve çocuklu, kredi kartlarına borçlu biriyle evli olmak askeri personel açısından bir sorun teşkil etmez.
Peki Engin bey bu evleniceğim insana ne şekilde yansır benim borçlarımdan o mesul tutulurmu? Ödeme olarak ona gidilirmi ? Ona ne gibi bir sıkıntı verir borçlarım ?
Önceki soruma cevap için teşekkürler...
Ödeme olarak resmen ona gidilmez, borcunuzun sizden tahsili amacıyla evinize hacze gelebilirler ancak eşinizin işine yansıyacak bir problem oluşmaz.
Teşekkürler Engin bey hayırlı akşamlar...
Çocuklarınız ve borçlarınız ne diye sorun olsun ki.. Herkeste olabilecek bir durum bu. Asker adamın borcu olmaz mi ki bu sizin borcunuz.. Herşeyi açıkça konuşup ve hatta burada yazdığınız gibi evleneceğiniz insanla bunları açıkça konuşmalısınız ki daha sonra sorun olarak karşınıza çıkmasın.
Durumunuzun, ilgili kişinin sicilini etkileyebileceğini hiç sanmıyorum. Etkileme gibi bir durum söz konusu olsa kendi de yanaşmazdı ki ortada sicili etkileyebilecek bir durum yok. Nikahsız yaşayacak haliniz de yok , öyleyse ?!
Düşününüz ki evlendiniz ve çocuk sahibi olamadınız , evlat edinmek istediğinzide asker adam evlat edinemez diye bir şey olabilir mi? hiç sanmıyorum.
Ortada yanlış bir durum, kusur falan yok fakat evham var gibi.. Bunu da karşılıklı oturup konuşarak çözebilirsiniz.
Her halukarda mutluluklar dilerim.
evhamdan daha çok korku diyelim biz buna zaten benim medeni durumumu ve borçlu olduğumu kendiside biliyor biz sadece biraz bilgi edinmek istiyoruz evlilik hayatımızda önümüze bunlarla ilgili herhangi bir sorun çıkarmı gibisinden sağolsunlar değerli Hukuki Net üyeleri yardımcı oldular herkese teşekkür ederim yardımları , fikirleri ve iyi temennileri için...
Merhaba.Yabancı uyruklu olmanız dul ve çocuklu olmanız kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum.Askeriye kendi personeline bu tür yasaklar koymuş borcundan dolayı icralık yüz kızartıcı suçlar işlememesi hatta bir bayanla uzun süre nikahsız yaşaması gerekiyor diye biliyorum.Askerlerde ve polislerde yapılan güvenlik soruşturmasında kimse kimsenin kaç lira borcu var diye bakmaz sonuçta herkesin birilerine azda olsa borcu var.Güvenlik soruşturmasının amacı askeri personelin evlilik yapmak istedigi sahsın geçmişte herhangi bir örgütle yasa dışı işlerle baglantısı varmı yokmu bu araştırılıyor.İçiniz rahat etsin ve mutlulugunuz daim olsun insallah.
Allah'a (c.c) şükür örgüt falan öte dursun bulsam bir kaşık suda boğarım :) borcum dışında yüz kızartıcak sicilime yansıyacak hiç bir olayım problemim yoktur hepinize teşekkür ederim sorumla ilgilendiğiniz için...