Cevap: Otoyol'da yaya'ya çarptım
YaklaŞik Olarak 6 Ay Önce EŞİmle Memleketİne DoĞru Seyİr Halİnde İken Kaza Yaptim Oto Yolda Yaya Çartim Şahis Vefaat Ettİ Ve Yargilandim.bu GÜn GerekÇelİ Karar Elİme UlaŞti Bİlİr KİŞİ Ve Mahkemeye GÖre 1/8 Oranin Da Hatali Bulunarak 20 Ay Hapİs Cezasi Karari VerİlmİŞ Ve Bu Ceza Paraya CevrİlmİŞ.bu Ceza Toplam 12.100 Ytl OlmuŞ Ve 20 Aya BÖlÜnmÜŞ Ayrica Temyİz Yolu AÇik DenmİŞ.benİm BİrkaÇ Sorum Olacak İlgİlenen ArkadaŞlara.
1.temyİze Nasil BaŞvurabİlİrİm.
2.temyİz Sonucu Karar KesİnleŞİrse Ve Ben Bu Parayi Nakİt Olarak Ödersem Bİr İndİrİm Olurmu.
3.ben Bu Cezayi Daha Uzun SÜrede Ödemeyİ Talep Edebİlİrmİyİm.
4.Şİmdİ Ben Ceza AldiĞim İÇİn Bana Tazmİnat Davasi AÇma Hakki KazanilmiŞ Olurmu.
İlgİlenen ArkadaŞlara Şİmdİden Çok TeŞekkÜr Ederİm..... Re: Trafİk Kazasi Sonucu Taksİrle Adam ÖldÜrme
Oto yolda yayaya çarpmayla sonuçlanan kazanızda size 8/1 oranında suç isnad edilmesi, muhtemelen fren izinden yapılan hız sınırını aştığınızın tesbitinden verilmiş bir kusurdur. Eğer başka bir durumdan bu oranla suçlu bulunduysanız, temyizde bilirkişi bu durumu boza bilir ve tamamen suçsuzda olabilirsiniz. Bu 8/1 olarak bulunduğunuz suç durumu nedir? Fren izinden yapılan hız tesbiti değilse, halen şansınız var.Hatta hız olsa bile, yinede yayaya çarpma ile sonuçlanan kazada aracınız otomobil ise 133 km/h, kamyonet türü bir araç ise 100km/h hız yapabilirsiniz. Bu hızlarda bir yayanın ölümüne sebep olabilir. Yayanın otoyolda bulunmaması gerekirdi.
Geçmiş olsun.
Bu iletiyi sadece otobanda yaya çarpmalarda sürücüye kusur verilebildiği açısından ilettim.Sizin olayınızda karşı taraf davaya müdahil olacak mı.?Olmazlarsa davanız daha çabuk biter.İfade vermedinizmi kazadan sonra.? Savcıya.İletinizin son kısmına bilgili biri cevap verebilir.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Bu iletiyi sadece otobanda yaya çarpmalarda sürücüye kusur verilebildiği açısından ilettim.Sizin olayınızda karşı taraf davaya müdahil olacak mı.?Olmazlarsa davanız daha çabuk biter.İfade vermedinizmi kazadan sonra.? Savcıya.İletinizin son kısmına bilgili biri cevap verebilir.
Carsambali Faruk Bey, eger bir bilginiz varsa ceza hukuku forumuna yazdigim konu ile ilgili birkac seyde benle paylasabilirmisiniz.Haneye tecavuz,... diye basliyor konum. Bu arada bende Carsambaliyim ama uzun suredir Samsunda 56 larda oturuyoruz.
Konu sahibinden cok ozur dilerim.Konunuzla alakasiz oldu ama ozel mesaj atamiyormusum. Tek care buraya yazmak olarak geldi. Tekrar kusura bakmayin
tali bir yolda annesinin elinden fırlayan bir çocuğa çarptım frene bastım çocuk yaralandı bu süreçte sürekli ziyaret ettim daha sonra para istediler götürdüm ancak bir daha istediler üstüne kendimi garantiye almak için para konusunda ne yapmam önerilir?
Anlatılanlara göre ceza dosyasından bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum.Davanız beraatla sonuçlanır.Ancak hukuk davasında bazı Yargıtay içtihatları suçsuzda olsa tazminat ödeme konusunda karar vermiş durumda.Ancak bu durumda da tazminat yüksek çıkmaz ya da hakim hiç hükmetmez.Davanızın ilk celsesine ya siz ya avukatınız katılsın.Ya da bir dilekçeyle Trabzondan ifade vereceğinizi belirtin. Hakim takdir ederse Talimatla ifadenizi Trabzondan nöbetçi mahkemeden aldırır.Ancak konu ölümlü traif kazası olduğu için davanızın bulunduğu yerden bir avukat yardımı almanızda büyük fayda vardır.Geçmiş olsun.