Cevap: Polis çoraplarımı çıkarttırdı, pantolonumu indirtti, şiddetli şekillerle bağırdı, azarladı
Alıntı:
riddick7 rumuzlu üyeden alıntı
İyi akşamlar sayın hukukçular. Henüz yeni üyeyim, ciddi bir forum anladığım, eğer yanlışım olursa kusuruma bakmayın.
Eşimden ayrı yaşıyorum, tayin sebebiyle. Eşim bankacı ve görev yaptığı banka karşısında bir karakol var. Banka önü araç park alanını karakol araçları için dubalar ile diğer araçlara kapatıyorlar. Eşim sabah aracıyla bankaya gelip aracı bu park yerine park ediyor. Ardından bir polis memuru aracın önüne gelip araç kaportasını yumruklamaya başlayıp buraya parketmemelerini, fena olacağını gayet seviyesiz bir şekilde bağırarak iki bayana kötü muamelede bulunuyor. Orda olamadığımdan dolayı eşime emniyet müdürüne şikayette bulunmalarını istedim. Şikayette bulundular ve müdürden ben icabına bakarım yanıtını aldılar. Fakat 3-4 gün sonra eşime banka genel müdürlüğünden bir savunma yazısı geldi. Muhtemelen memur arkadaş bizim şikayet üzerine şikayette bulunmuş, gelen sevunma yazısında yasak park alanına defalarca araç park edilmiş, defalarca uyarılmalarına rağmen parka ısrar edilmiş ve uyaran polisin üzerine araç sürülmüş gibi suçlamalar. Ben de bu devletin güvenliğinden sorumlu memuruyum(askerim), eşime yapılan bu terbizyesizlik ve haksız suçlama için ne yapmalıyım, yardım edebilirmisiniz.
Saygılarımla.
Sayın Hukuki Net Takipçileri.
Bu sütunların güzelliğini her geçen gün daha iyi anlıyorum.
22/03/2010 korkuyorum konulu talebin hala güncelliğini koruduğunu, 10/11/2010 sayın riddick7 imzalı görüş ile gündemin sıcaklığını ve görüş alışverişinin devamı beni mutlu ediyor, bu güzelliklerin devamı dileği ile bende bir anımı anlatmadan geçemiyeceğim.
09/11/2010 pazartesi günü sabah 9/30 da Bakırköy adliye sarayı önünde kimlik vs kontrolu yapmakta olan
Polis ekibine gösterilen tepkiyi kamera ile tesbit edebilmeyi çok arzu ederdim.
8 10 kişilik guruptan bir yetkilinin kimlik aranmasına neden karşı geldiğini daha sonra anladım.
Polisin tutuklamalarını protesto etmek üzere Adliye önüne geliyorlarmış.
45 sene önce benide aramak istiyen Polise, tepkimi hatırladım o günkü gençliğin verdiği heyecan ile tepkimi
anlayışla karşılayan Polis abimi şimdi hürmetle anıyorum.
Aklımın başıma gelebilmesi için avrupa polisinin beni günde 3 5 defa araması gerekiyormuş.
Polisin, suçlu, kaçak ve topluma zararlı kişileri bulabilmesi her an yakınımızda bizimle olması ile mümkündür.
Polise yardımçı olmazsak Polis bize huzur sağlıyamaz 70 yaşında bu görüşümün dikkate alınması dileği ile
LÜTFEN savaşmıyalım konuşarak bütün sorunlarımızı çözebileceğimizi garanti ediyorum. saygılarımla.
polis gerekeni yapmıştır.kamu memfaati sağlanmıştır.
park ve bahçelerde içki içmek TCK ya göre belki suç oluşturmaya bilir fakat toplumumuz bunu bilmemekte ve 155 e gelen ihbarların hepsi içki içen şahıslardan rahatsız olduklarını söyleyerek ihbar etmekte.Buralara giden polis orda eşiyle çocuğuyla oturan diğer vatadaşlarında kişileri göstererek içki içilmesini engellemelerini istediklerini ve ben böyle yere nasıl eşini tekbaşına çocuğumla birlikte gelmesine müsade edebilirim diyerek sitem etmektedirler.Halbuki umuma açık her alanda alkollü içki içilmesi yasaktır, tekel bayisinin bile içki şisesinin kapağını açarak bile içki satışı yapması bile yasaktır, çünkü içki içilmesi için devletin ruhsat verip işletmelerini açtırdığı içkili restaurantlar,barlar,meyhaneler, gece kulüpleri bulunmaktadırlar, içmek isteyenler oraya gidip içkisini içebilirler yada toplumdan uzakta halkın olmadığı piknik alanlarında belediye yerleşim yerleri dışındaki alanlarda içmelerine kimsede birşey demez.Birde kendisi devamlı polisin baskın yaptığı ev ortamlarında bulunduğunu söyleyerek o tip kişilerle iş birliği içinde olduğunu söylemektedir buda polisin neden diğer 3 arkadaşını değilde kendisini aramak için kabul şüphe doğurmasına sebep olmuştur.Polisin hatası aramayı kabaca yapmamasıydı çünkü pollis kendi güvenliği için şahışların üzerinde kabaca el yoklamasıyla şahışların üzerinde arama yapabilir,pantalonunu indirmesi değildi ama gerekirsede polis merkezine getirip geçikmesinde sakınca bulunan hallerde amirinin vereceği yazılı talimat ile kişinin ince aramasını yapar amirde sonradan C.savcısına yazılı hale dönüştürebilirdi.Ama bu işlemler uzun süreceği için ve ifadeler izinler alınacak derken şahış aynı işlemlere maruz kalacağı gibi saatlerce madur edilecek polis ekibide onlarla uğraştığı için görevli olduğu mıntıkada bulunamayıp bölge boş kalacak, kendilerinin olmadıklarından doğabilecek daha başka suçların işlenmesine neden olunacağı için bölgeyi boş bırakmamak için birazda devlet için kamu yararı için şikayetçi olan vatandaşların gözünde gereğini yapıp onları memnun edebilme adına bir daha o eylemi yapmamaları ve gelipte bir daha orda içki içip milleti huzursuz etmemelerini sağlamak adına gözdağı vermek istemiştir.Bu davranışta sonuçta polisin şahsi bir menfaati ve çıkarı olmamıştır, burda yapılan fayda halkın genelinin menfaatidir ve huzurun sağlanması olup suçların doğmadan önce önlenerek önleyici tedbirlerin alınmasıdır. Bence polis arkadaş gerekeni yapmıştır, çünkü şahış olayı tek taraflı anlatmış alkollü olupta polisin kendisi hakkında sorduğu sorulara dediği gibi düzgünmü yoksa argo olarak kışkırtıcı yaptığı görevi engelleyici ve kendisini takmıyorum havasıylamı cevap verdiğini söylememektedir.Birde böyle içki içen gençlerin bulunduğu bir yere kendisi kızkardeşini yollarmı veya eşi olmuş olsaydı eşinin ve çocuğunun halkın hizmetine açılan fakat içki içen gençlerin olduğu yere eşi ve çocuğunu gönderirmiydi.Çuvaldızı hep başkasına batırmayıp birazda kendisine batırması gerekiyor.bu olaya tarafsız bakıp polisin kendi şahsi bir meselesi olarak değilde halkın huzuru için olayı bu şekilde çözmesine bakmak gerekir.saygılarımla....