Cevap: Havale ile alınan bozuk mal
Sayın görkem26,
Yasada açıkca cayma hakkının kullanılmasından doğan masrafların satıcı veya sağlayacıya ait olduğu beliritlmiş bulunmaktadır.Gönderdiğiniz mal size geri gelecek olursa alabilirsniz.Siz anladığım kadarıyla önceden zaten ihtar da göndermişsiniz.Gönderdiğiniz ihtarın bir sureti ile kargodan ödemeli olarak gönderdmiş olduğunuza dair makbuzu Tüketici Sorunları Hakem Heyetine(Almış olduğunuz malın değeri 938,75TL altında ise) yazacağınız dilekçeye ekleyin.Durum tam anlattığınız giibi ise lehinize karar çıkacağına inanıyorum.Kararı kesinleşitkten sonra icaraya koayarak paranızı alabilirisniz...
Saygılarımla..
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aklıma takılan iki şey var :
Birincisi, malın değeri 1750 TL, yani 938,75 TL'nin üstünde olduğu için farklı bir işlem mi yapacağız ?
İkincisi, firmanın yetkililerinden biri ile konuştuk, ürünün yurt dışından geldiği için birinci elden tekrar satamayacağını söyledi, bu bizim aleyhimize olabilir mi, adamlar tekrar satamaz diye para iadesi yapamazlar mı, yasal olarak böyle bir şey var mı ?
Teşekkürler.
Sayın görekem26,
Rica ederim(teşekkürünüz için).Malın değeri 1750 TL. olduğu için Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vermiş olduğu karar bağlayacı olmayacaktır.Yani böyle bir kararı kesinleştikten sonra doğrudan icraya koyabilme hakkınız bulunmamamktadır.Gerçi bu kararlar Tüketici Mahkmelerinde delil olarak klullanılabilmektedir.Ancak zaman kaybına neden olacağından benim size doğrudan Tükteci Mahkemsine dava açmanızı öneririm.Ürünün yurtdışından gelmesi vs yasal olarak hiç sorun değil.Daha öncede belirtitğim gibi durum tam anlattığınız gibi ise kararın lehinize çıkacağına inanıyorum.
Saygılarımla...
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığından karar lehimize çıktı (Ürünün ücreti ve kargo bedelinin ödenmesi şeklinde). Şirket kararın kaldırılması için Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz etti. İtiraz gerekçeleri kısaca, ürünün orjinal ambalajının açıldığı, ürünün orjinal ayarlarının değiştirildiği, değerinin 2. el konumuna düştüğü şeklindedir. Bu dava için avukat tutmalı mıyız? Avukatın ücretini alabilir miyiz? Şirketin iddia ettiği nedenle mahkeme bu kararı kaldırabilir mi?