Cevap: İnsan olduğum için bende Utanıyorum.
O Şehitlerimizin çektiği acıyı bilmeden öldürülmek daha iyidir diyebiliyorsak yeri burası deyil
Acın başka bir forum orada tartışılsın ...Ortada hiç bir sebep yokken bu ülkenin topraklarında yaşayıp ekmeğini yiyip, suyunu içeceksin sonrada masum insanları, bebekleri, çocuklarımızı, askerlerimizi kalleşce Şehit eden pkk'lı mahlukların yaptıklarından sonrada öldürülmek iyidir diyebilmek böyle bir ilinti kura bilmek hafızam almıyor.
yeri burası deyil.
"Ey iman edenler, öldürenler hakkında size kısas (misilleme) yazıldı. Hür hür ile; köle köle ile; dişi dişi ile kısas edilir. Fakat öldürenin lehinde, öldürülenin kardeşi (velisi) tarafından cüz'î bir şey af * olunursa kısas düşer. Artık örfe uyarak, maktulün velisine güzellikle ödemede bulunmak gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve esirgemedir. O halde kim bu aftan ve diyetin edâsından sonra, katile veya yakınlarına karşı tecavüzde bulunursa, onun için pek acıklı bir azap vardır. Ey akıl sahipleri kısasta sizin için bir hayat vardır. Umulur ki sakınırsınız. " (el-Bakara, 2/178-179)
Haklısınız.Ben olaya o noktadan baktım teselli amaçlı.Emin olun şimdi haber sitesinin birinde niğdede taciz davasından vazgeçmeyen 18 yaşındaki genç ensesinden vurulmuş.Yoğun bakımda imiş.Eğer şer-i kanun olsaydı acaba tetik o kadar kolay çekilirmiydi.Bütün cinayet işleyenler için geçerli.Ben hiç bir zaman kimsenin canına,malına,namusuna çevreme insanlığa suç işlemekten sakınırım.Ben sonda yazdığınız konunum açılımını ilmihalden okudum.Orta derecede konuyu biliyorum.Açıkçası adına ne kanunu derseniz deyin en ağır şekilde cezaların uygulanması taraftarıyım.Eğer onlar kısas yolu ile gitmezse Öteki tarafta çok daha ağır ceza olacak.Ben bu konuda Allaha güveniyorum.Ayrıca Şehitlerimizin acı çektiğini düşünmüyorum.Yakınlarının muhakkak içi yanmıştır.Sabır,baş sağlığı ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.Eğerki kendi ölümümü seçme hakkım olsa idi canı gönülde o şekilde ölmeyi(Şehitliği)isterim.
Şehitlerimizi saygıyla bir kez daha anmak ve yaşadıklarını bir nebzecik anlayabilmek için NEFES filmini izlemenizi öneririm.
Film boyunca nefes almaktan utanacaksınız.
UTANMAYI unuttuk sanırım, nasıl bir duyguydu ki?!
İnsan yerin dibine giriyor...
http://www.milliyet.com.tr/copla-isk...69/default.htm
Bizi bu hale getirenlerden utanmaktan yorulduk , nefreti öğrendik ya, asıl kafasını kuma gömüp bu soruna bir an evvel çözüm bulmak yerine "vatan millet sakarya" diye diye ezberlerini bozamayanlardan NEFRET ediyorum.
Baykuş gibi tepemize dikilip hiç bir şeye yaramayanlardan utanıyorum; terörden , şiddetten ve işkenceye göz yummanlardan utandığım kadar nefret de ediyorum
Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlerden
Yazıklar olsun hala kör bakmayı yeğleyenlere
YAZIKLAR OLSUN
Ve yazıklar olsun hala ve hala yargıyı etkilemeye çalışanlara
Korkaklar ne olacak hepsi birer KOCA korkak işte
Cevap: İnsan olduğum için ben de utanıyorum
Nerde açılım açılım diye çığırtkanlık yapanlar??? Acaba o şehit edilen ana kuzularından biriside sizin evladınız olsa böyle bol keseden konuşabilirmiydiniz???Açılım sürecinde şu anda canlarımızı veriyoruz, sonra sıra mallarımıza, ırzlarımıza gelecek. Ve emin olun kimse yinede kılını kıpırdatmıycak. Bilinçli bir şekilde KANIKSATILDIK. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerinede sonsuz sabır diliyorum. Nur içinde yatın...
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
UTANMAYI unuttuk sanırım, nasıl bir duyguydu ki?!
İnsan yerin dibine giriyor...
http://www.milliyet.com.tr/copla-isk...69/default.htm
Bizi bu hale getirenlerden utanmaktan yorulduk , nefreti öğrendik ya, asıl kafasını kuma gömüp bu soruna bir an evvel çözüm bulmak yerine "vatan millet sakarya" diye diye ezberlerini bozamayanlardan NEFRET ediyorum.
Baykuş gibi tepemize dikilip hiç bir şeye yaramayanlardan utanıyorum; terörden , şiddetten ve işkenceye göz yummanlardan utandığım kadar nefret de ediyorum
Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlerden
Yazıklar olsun hala kör bakmayı yeğleyenlere
YAZIKLAR OLSUN
Ve yazıklar olsun hala ve hala yargıyı etkilemeye çalışanlara
Korkaklar ne olacak hepsi birer KOCA korkak işte
Sayın üyenin verdiği Linkteki haberin altındaki yorumlara bakın. Bari bide bağrımıza bassaydık yardım ve yatakçıları. İşgenceyi onaylamıyorum ama, şehitlerimizin ölene kadar yaşadığı acılar için kimse bu hassasiyette düşünmüyor baksanıza. Şehit çocuklarının, analarının, eşlerinin yerine koyun kendinizi, sonra acıyın acıyabiliyorsanız teröristlere ve yandaşlarına
Açılım sürecinden önce de şehit verilmekteydi. Acı bir olay şehit vermek; fakat bu durumu açılım süreciyle bağdaştırmak yanlış. Saygılar.
Geride kalan bu küçücük yürekler bu acıyı nasıl kaldırır. Beni utandıran budur.
Evet yarın o çocuklara ne diyeceğiz?
Kardelen öğretmenin verilecek bir cevabı var; " Ben bir kardelendim, diğer kardelenler için savaştım, mücadelemi o şekilde verdim ama diğerleri öldürmeyi , yok etmeyi tercih etti . Bense yaşatmayı... Sen de benim gibi yaşatmayı seç ki babanın ruhu şad olsun " diyecek.
Peki ya biz?
Sanırım faili meçhullerin çocuklarına ne diyebiliyorsak şimdilerde, yine onu demeye çalışacağız. Ama onlar inanmayacaklar; araştıracaklar araştıracaklar araştıracaklar veee yüzümüze haykıracaklar... İşte o zaman yaşıyor olmayı istemem şahsen!
Alıntı:
Umut Elçiçek rumuzlu üyeden alıntı
Açılım sürecinden önce de şehit verilmekteydi. Acı bir olay şehit vermek; fakat bu durumu açılım süreciyle bağdaştırmak yanlış. Saygılar.
Söylermisiniz açılım sürecinden önce bu kadar cüretkar terörist eylemler var mıydı??? Şehrin göbeğinde şehit veriyormuyduk??? PKK 'lı teröristlere sözde şehit cenazesi düzenleniyor ve T.C. nin bir valisi ve bir belediye başkanı bu sözde şehit cenazesi törenine katılabiliyor muydu? Kandırmayın ne kendinizi ne bi başkasını. Saygılar.