Cevap: Hp Bilgisayar/Tüketici Mahkemesi
Gidip görüşmem mümkün değil , telefon görüşmelerimizde yasal yola başvurun bizim bişey yapmamız şu anda olanaksız dendi. Çünkü kendi sistemlerinde bilgisayarımın 9200 ile üretildiği gözüküyor ama bana satılan 9600'dü. Bunu kanıtlamak için üstte eklediğim linkler var sizce bunlar kanıt olur mu ?
Ayrıca son bir şansımı denemek istiyorum gerçekten bakalım nasıl yaklaşacaklar ?
Şimdi tekrardan görüştüm kendileri ile , Kayıt oluşturduklarını söylediler yaptığım açıklama şu şekilde oldu ;
Bilgisayarım size 3 kez aynı arızadan gelmiş vede arızam 3.kez geldiğinde benim sahip olmadığım bir parça takılarak giderilmeye çalışılmıştır. Yasal hakkıma dayanarak vede yaptığınız uygunsuzluk yüzünden ürün değişimi yada para iadesi istiyorum dedim. Görüşeceklerini koordinatörlerinin döneceğini belirtti.
Dün görüştüğüm kadarıyla kadın kart değişimi yüzünden değişim yapamayacağını söylemişti. Bu sefer 3 kez arıza sebebiyle savunacağım kendimi , bakalım mahkeme olayı olmadan çözebilecekmiyim.
Tüketici heyetine başvuru yaptım , Şimdi aklım tazminat davası açmaya yöneldi böyle bir hakkım var mıdır arkadaşlar. Maddi yönden atıyorum 30.000 liralık tazminat davası açabilir miyim ?
Arkadaşlar Tüketici heyeti'ne başvuru yaptım fakat bilgisayarımın bedeli 1.500tl. Burda alınan karar bağlayıcı olacak mı. Benim başka mercilere başvuru/dava açmam gerekecek mi acaba? (Heyetteki kadın gerek olmayacağı şeklinde bilgi verdi fatura bedelimin önemli olmadığını söyledi vede Temmuz başındaki başvurumun Ağustos başında görüşüleceğini belirtti)
Arkadaşlar daha önce sıkıntımı yazmıştım. Başvurum görüşüldü Kaymakamlık hakem heyeti bilgisayarımı Bilişim şubesine göstermem gerektiğini inceleme altında alınacağını söyledi. Bende götüreceğim kişiyi aradım oda bana yapılan "sahtekarlığı" anladı gibi ve öğrendiğim kadarıyla büyük şehirlerdeki Hakem heyetlerinin kararlarının bağlayıcı tutarı artık 1700 Tl civarına çıkarılmış. Bu şöyle demek oluyor değil mi ? "Heyetin vereceği karar bağlayıcı olacak ve Para iadem yerine getirilecek"
Ayrıca arkadaşlar bilgisayarımı teslim ettiğimden sonra herhangi bir başka adım gerekecek mi ? Mahkeme veya bilişim şubesinin verdiği karar tekrar Eylül ayındaki görüşmede görüşmede incelenip sonuca öyle mi bağlanacak ?
Yardımlarınız için Teşekkürler.