Cevap: Ölümlü trafik kazası
akol testi hastaneye gelince yapılıo kan ve idrardan sadece üfleme testini yapmıolar buda bi süre sora dışarı çıkıo çıktığı esnada da taksi gelince ablasına gidio orda içio işte ablası böle bi kaza olduğunu bilse ztn alkol almasına izin vermezdi bzim işimizi alkol zorlaştırdı sanki içmiş sarhoş olup kaza yapmış gibi yansıttılar halbuki baksalar aradaki farka ne olduğunu anlıcaklar ya ben bunu düşünmüorum sonuçta ortada ıspatlanacak bi durum var ve alkollu diildi kaza yaptığında ben sadece ne ceza yer yada kefalet ne çıkar merak ediorum
Şuan ki tutukluluk tali kusurluda olsaydı koruma amaçlı zaten olacaktı.Ben Kendi davamdan örnek vereyim.02.05.2009 da alkollu yaya ya tali kusurlu şekilde çarptım.1 gece nezarette kaldım.Yaya 103 gün sonra vefat etti.Eğer yaya kaza anında vefat etse idi ilk mahkemeye kadar 20-30 gün içerde kalırdım.12.05.2010 da mahkemem sonuçlandı.20 ay hapis cezası günlüğü 20 tl den 12.000 tl,20 taksitle dendi.Biz zaman kazanmak için temyize gönderdik.Sabıkamın olmaması,tali kusurlu olmam cezanın paraya çevrilmesinde etkisi olmuştur herhalde.Hakim karar duruşmasında karşı tarafa zararınız karşılandımı diye sordu.Karşılanmadı cezalandırılmasını istiyoruz dedi.12.000 tl ceza yedik.Bende buradan hukukçulara soru srayım konumla alakalı.Hakim karşı tarafa zararınız karşılandımı dediği zaman karşı taraf direk karşılanmadı dedi.Benim Avukatta ses yok,Annemi 2-3 kere hastaneden kaza zedenin kardeşleri kovdu.Ben üzgünlerdir diye yine gönderiyordum.Son gitmesinde saldırmışlar ve güvenlik görevlileri çıkarmış annemi.Avukatıma abi niye demedin bizi kovduklarını bana verdiği cevap Hakime ne dedi.Avukatlar olarak aynı cevabı mı verirsininz davasına baktığınız kişiye.?Yoksa cevap afedersininz dangalakça mı.?
Şimdi yazacağımı 1 senedir cuzdanımda saklıyorum.Konya da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren ve organları 7 kişiye bağışlanan 21 yaşındaki damla günerin babasının başlattığı hukuki mücadele,aileyi 2 kez yıktı.Seydişehir 2 ağır ceza mahkemesinde görülen davada,damla nın bulunduğu motosikletin EHLİYETSİZ sürücüsü ile kazaya neden olan ALKOLLU şoförün hapis cezaları para cezasına çevrildi.2 sürücü toplam 30 bin tl cezaya çarptırıldı.Şahıslar bu tutarı 18-24 ay taksitle ödeyecek.Ehliyetsiz sürücü 12100 tl.Alkollu sürücü 18.200 tl ödeyecek.Buna benzer daha çok şey var.Yani Hakimin taktirine kalmış.Ben adaletten Hakim taktirinden hiç bir şey anlamadım.Biri bana anlatsada anlasam.Taktiri iyi olan bir hakim cezaya erteleme bile verebilir.Ertelemede 5 sene suç işlemeyeceksin.Hapis cezası paraya çevrilir tahminim alt sınır 2 sene iyi halden 6/1 indirim 20 ay yapar.Buda 12.000 tl yapar.12 000 tl gözden çıkartın.İşin kısacası bence bunlar kolay tarafı.Tazminat davasından korkun bence.Tanıdığınızın durumu nasıldı.?Çok sıktıysam özür dilerim.Cebimdeki kağıdı okuduğum zaman kızıyorum.Aileme vasiyetim eğer trafik kazasında vefat edersem (alkollu ve ışık ihlali harici) kimseden davacı olmayacaksınız diye.
av ilknur hm kim yada tayfun kim benle ne alakası var anlamadım