Cevap: Duruşmada verilen süre
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
sonuncuyaka üyemizin verdiği bilgilere aynen katılıyorum.
Duruşma gününden itibaren 10 günlük süreniz var.
Şiddet uygulandığını gören tanığınız duruşma günü öncesinde ifade veremez. duruşma günü ifade vermeli. Eğer duruşma günü gelmezse avukatınız mazeret belirtip diğer duruşmaya gelebilir ve ifade verebilir.
Eşinizi agresif olması mahkemede de agresif olacağı anlamına gelmez. Eğer eşiniz mahkemede duruşmanın düzenini bozacak ve hakimin uyarılarını dikkate almayacak olursa birkaç günlüğüne hakim onu hapise bile gönderebilir. Ve eşinizin bu agresif tutumu da sizin ekmeğinize yağ-bal-kaymak sürer. Hakimin kanaati sizin iddialarınız yönünde olur.
Eşiniz sıkıyorsa duruşmada agresif davranış yapsın. Duruşmada ya da duruşma çıkışı adliye içinde ya da bahçesinde eşiniz şahitinize şiddet uygulacak olursa adliye polisleri var biliyorsunuz. Müdahale ederler muhakkak. Ve şahitiniz ve başka kim varsa şiddete uğrayan hemen adliyede iken şikayetçi olabilirsiniz. Ne şahitinizin ne de sizin korkmasına gerek yok. Duruşma günü hep beraber adliyeye gelin. Yanınıza erkek olarak aile büyüğü de alın hatta. Şahitinizi rahatlatmış olursunuz bir nebze.
güzel yazmışsınızda..mahkemde iftira vede yalancı şahitlik yapan şahitlere ne yapmalı elimiz kolumuz baglı kuzu kuzu onların ıftiralarını dınlemek ne derece dogru...insanın sabrını taşırıyorlar..
Alıntı:
s49 rumuzlu üyeden alıntı
güzel yazmışsınızda..mahkemde iftira vede yalancı şahitlik yapan şahitlere ne yapmalı elimiz kolumuz baglı kuzu kuzu onların ıftiralarını dınlemek ne derece dogru...insanın sabrını taşırıyorlar..
Yalan söylemeyi hayat felsefesi edinmiş, ikna kabiliyeti yüksek ve profesyonelce yalan söyleyenlere diyecek benimde birşeyim yok.
En iyisi yalan makinesine bağlayalım şahitlerin hepsini. :)
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Yalan söylemeyi hayat felsefesi edinmiş, ikna kabiliyeti yüksek ve profesyonelce yalan söyleyenlere diyecek benimde birşeyim yok.
En iyisi yalan makinesine bağlayalım şahitlerin hepsini. :)
ben kendime hakim olamayıp başımı belaya sokmaktan korkuyorum..