işlediği suç ortada. o kağıdı alması... peki bunu yazıp dağıtanlara ne demeli?
Printable View
işlediği suç ortada. o kağıdı alması... peki bunu yazıp dağıtanlara ne demeli?
Sonuç aLacağınızı düşünmüyorum.
Siz o belgeyi savcılığa verdiğinizde ,savcılık bunu nereden aldınız dediğinde ne diyeceksiniz.
fotokopisini dağıttıklarını, aslının ortada olduğunu alındığını...
Zannımca o belgenin o evden alınışına dair durum ayrı bir dava konusudur. Burada sözkonusu olan üyenin kişilik haklarına saldırının olup olmadığının tespiti ve gereğinin yapılmasıdır.
hakim o belgenin elde edilişine dair irdelemeyi yapmak yerine eldeki delil bilgi belge ve tanık ifadeleri ışığında kamu yararına bu davaya yön vermeli, ve davacının mağduriyetini gidermeye yönelik karar vermelidir.
Keza yazıyı yazan ve evinde masa üzerinde bırakan davalı taraf da bu belgenin elde ediliş tarzı / şekli konusunda gitsin dava açsın. Zaten böyle bir davayı hangi iddia ile açacak ki.. Ne diyecek "ben yazdım çizdim masanın üzerinde bırakmışım buda çalmış " mı diyecek. Böyle derse de zaten şahsın kişilik haklarına saldırdığı iddiasını kabul etmiş olur.
Aksi takdirde istediğiniz kişi hakkında istediğiniz bilgiyi yalanı iftirayı yazın sokaklarda dağıtın, nasılsa cezası yok, yaptırımı yok.. Böyle kanunsuzluk olmaz..
benim tek derdim, onlar beni tanımasın ben onları. zaten yollarımız ayrılmış. benim ailemde söyleyecek çok şey varken neden susuyorlar? karaktersizlik değilmi bu? ben para için veya maddi bir durum için değil, sadece susmaları için bunlar ve bunlara benzer şeyler yapmamaları için suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum. aksi taktirde yerimi yurdumu mu terkedeyim.?
Bu dava reddedilir.Boşuna yormayın kendinizi.İspat edemezsiniz.
Bizi de açtığınız davalardan haberdar ediniz.
evet haberdar olalım gelişmelerden.