Alıntı:
Gezenkurt ve AFR nikli arkadaslara nacizane tavsiyem oncelikle EMPERYALIZM kavramina vakif olup yorum yapmalaridir. Emperyalizm bir ulkenin bir baska ulkeyi fiziken isgali anlamina gelmek zorunda degildir. Diger taraftan AB ve ABD'nin toprak sinirlerinin 500 yildir genislemedigini iddia eden arkadaslar bu surec icerisinde Afrika kitasinda bulunmaya BEYAZ IRK'in gokten indigini soyleyemezler herhalde. Bu gun Afrika kitasinin en degerli topraklari Avrupalilar tarafindan somurulmektedir ve Fransa, Hollanda, Ispanya + Ingiltere bu topraklarda fiilien somurgeci konumunda yer almaktadir. Somurgecilik de 'ulkeler arasi emperyalizmin' (emperyalizm tek eylem turunu tanimlamaz) varacagi en son noktadir. ABD'ye bakarsak hakeza kurulusu kac yuz yili buluyor ki? Hangi KURUCU Beyaz Amerikali Amerika kitasinda dogmustur ki? Lutfen zaten ne oldugunu bilmediginiz kavrami yorumlarken kendi bildiklerinizce gosterdiginiz delillerin sizin dusuncelerini curuttugunu gorun. Tabiri caiz ise 'agzinizdan cikani kulaginiz duysun ve kendinize ben ne diyorum yahu deyin'.
Diger taraftan konuyu acan arkadas biraz fazla slogansi yaklasmis ve bir Avukat arkadasimiz hakli olarak 'eee cozum ne sizce?' demis. Verilen cevap bence vahim. Ck fazla sig kalmis. Kendi oz kaynaklarini urune ve nemaya donusturmek guzel bir temel ancak sorunu sadece bu sekilde cozmek hakkatten mumkun mu? Yani yurtdisi kaynakli emperyalizmi yenmek icin bulunacak yegane cozum bukadarcik mi? Hic zannetmiyorum oneriniz sadece cozume giden bir patika kivaminda kalmis. Hele 100000 kisi kavramina hic girmeyecegim.
Oze geleyim; Evet silkinip kendimize gelme zorunlulugumuz oldugu kesinlikle ortadadir. Forumun acilisindaki ana temaya katiliyorum ancak ele alinis ve yaklasim tarzlari (karsilikli) zaten , ULKEMIN GELECEGINE YONELIK duydugum umutsuzlugu sadece pekistirdi. Daha birbirini anlamaya dahi tahammulu olmayan ELIT insanlarla cozum...! UZUCU!
[i] Ekleyen: slug - 24/12/2005 : 00:16:13
[u]