Seçeneklerde „abonelikten çık“ opsiyonu var ama, „abone ol“ opsiyonu yok.
Abone olmak için ne yapabilirim?
Printable View
Seçeneklerde „abonelikten çık“ opsiyonu var ama, „abone ol“ opsiyonu yok.
Abone olmak için ne yapabilirim?
Savcılık soruşturması tamamlanıncaya kadar dosyanıza her zaman bilgi ve belge ekleyebilirsiniz.
O halde abonesinizdir, siz başka bişi silmişsiniz demek :)
Bazı ortaklar benim bilgi sahibi olmadığım ve elimde o konu ile ilgili belge bulunmayan usulsüzlüklere değinmemi rica ediyorlar. Acaba bu konuları da açılması muhtemel kamu davası içine aldırmamız nasıl mümkün olur? Diğer ortaklar kendi imzaları ile davaya belge ve soruşturma konusu ekleyebilirler mi?
Ben şahsen bilgim tam olmayan konulara değinmek istemiyorum ancak, davanın sağlığı açısından o konuların da mahkemeye sunulması ve belgelenmesi iyi olur kanaatindeyim.
Aydınlatırsanız çok iyi olacak. Teşekkürler.
Başkaca belge ve bilgi sahibi olanlar da müşteki sıfatıyla ayrı bir suç duyurusunda bulunabilirler. Bu durumda dosyalar birleştirilir ve aynı davaya konu olurlar. Ya da, başkaca belge ve bilgilerin doğruluğundan eminseniz, siz de bunları daha önce yaptığınız suç duyurusu dosyasına ekletebilirsiniz.
Savcılığa yapılan kamu davası dilekçesi ile ilgili polis tarafından aranarak ifade vermek için çağırıldım. Savcılığa ifade vermiştim. Polisin bu konuda tekrar ifademi alma yetkisi var mıdır? Yoksa polis sadece kimlik tespiti yapmakla mı yükümlüdür? Kooperatif yönetimi ile polis devamlı irtibat halinde olduğu için tereddüt etmekteyim.
Yanıt için şimdiden teşekkür ederim.
Savcılık tarafından ihtiyaç duyulan ifadeler, verilen talimatla polis veya jandarma tarafından da alınır.
İyi akşamlar,
Bilmek istediğim iki konu var: Kooperatifin maaşla çalışan bir avukatı var. Bu avukat, komşu bir kooperatifle ortak olarak sahip olduğumuz arsaları paylaştırmak için hukuksal girişimlerde bulunmuş ve ortak arsalar paylaşılmış. Kooperatif yönetim kurulu beş sene evvel bu avukatla arsa paylaşımı ile ilgili yapacağı çalışmalar için yazılı bir anlaşma yapmış ve yapılmış olan bu anlaşmaya göre avukata toplam olarak 450.000,-- TL ödeme yapılması öngörülmüş. Bu yazılı anlaşmanın fotokopisi ortaklara ilk defa üç hafta evvel dağıtıldı. Beş sene evvel yapılan bu anlaşma, o zamanlar genel kurulda kabul ettirilmiş.
Şimdi avukat parasını almak istiyormuş ve para kendisine ödenemediği için arazimizin bir bölümüne tedbir koydurmuş.
1) Maaşla çalışan kooperatif avukatı böyle yüklü bir meblağı talep edebilir mi ve yönetim kurulu avukata böyle bir ödeme yapmak için anlaşma yapmaya yetkili olabilir mi? Arsamızın büyüklüğü 25 dönüm kıymetli bir arazi.
2) Beş sene evvel, içeriği ortaklara yazılı olarak bildirilmeyen ama, genel kurulda oylama ile kabul ettirilmiş olan bu avukatlık sözleşmesi geçerli olabilir mi?
Yapılan anlaşmada yönetim kurulu üç üyesinden sadece iki tanesinin imzası var.
Bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olacağım. Teşekkürler.