Cevap: Firar Halinde Yaşamak
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
18 ay firarda kaldım.
İkamet adresime polis hiç gelmedi.
Merkez Komutanlığından da ilişiğim kesildikten sonra gelip "Şu şu belgeleri yanında götürsün" diye kapıdan uğrayıp gittiler.
Firari subay\astsubayı kimse özel olarak aramaz.
Saçına sakalına dikkat ederse, gece çok fazla dışarıda gezmezse, askeri kimliğini hep yanında bulundurup muhtemel GBT anlarında polisle ters düşmezse, trafiğe sürücü olarak çıkmazsa(kaza yaparsa başı belaya girer), uçak yolculuğuna yeltenmezse, otel vs gibi yerlerde kendi adıyla kalmazsa kolay kolay sorun yaşamaz.
Yüksek lisans yapanlar var, bir sorun yok şimdilik...
Sn. Recidivist,yüksek lisans yapanlar var derken,bunlar firarda iken mi okuyorlardı acaba?
Tahminim avukat arkadaş yanlış bilgi vermiş.Yoksa asker kaçaklarını polis neden zaptetsin?
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
Sayın alphasici açtığınız başlığı gördüm fakat konu hakkında tam bir bilgim olmadığı için bir cevap yazamadım.
Buradan da görebileceğiniz gibi benim nufüs müdürlüğünde işim vardı hallettim, ama gözden mi kaçtım yoksa oradaki sistemde arama gözükmüyor mu ona net bişey diyemem.
Ama yanlış bilmiyorsam nüfus dairelerindeki polisler artık yok, ondan sanırım bilgisayarlarda da artık aranan şahıslarla ilgili bir bölüm yok sanırım.
Onun dışında resmi nikahla ilgili tam olarak ne yapılması gerektiği konusunda tam bilgi sahibi değilim ne yazık ki.
İlginize tesekkurler ıyı gunler.
Alıntı:
yağanuğur rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Recidivist,yüksek lisans yapanlar var derken,bunlar firarda iken mi okuyorlardı acaba?
Evet sayın yağanuğur...
Değerli arkadaşlar. Askeri Mahkemelerce verilen gıyabi tutuklama kararları tıpkı sivil mahkemeler gibi sisteme girer. Hiç bir farkı yoktur.
Sevgili jupiter firar bir suçtur ve ceza kanununda cezai yaptırımı vardır. Hakkınızda suç duyurusu yapılır. Savcılık, Mahkemeden gıyabi tutuklama talep eder. Mahkeme gıyabi tutuklama kararı verir. Savcılığa yollar. Savcılık Emniyet Genel Md.lüğüne yazar yada sisteme girer. Sivil aranan şahıslarla aranızda bir fark yoktur. Siz sanırım hiç askere gitmeden asker kaçağı olan kişilerle asker iken askerden kaçanları karıştırıyorsunuz.Saygılar.
Hayır Sn. Yusuf Günveren,kaçanların kendileri bizzat bunu söylüyor,Sn. Recidivist de öyle.O halde ya bu insanlar yalan söylüyor,ya da sizin dedikleriniz sadece teoride kalıp pratikte uygulanmıyor.
Bir de ''sistem'' dediğiniz şey tam olarak nedir,polis GBT si falan mı?
Alıntı:
yağanuğur rumuzlu üyeden alıntı
Hayır Sn. Yusuf Günveren,kaçanların kendileri bizzat bunu söylüyor,Sn. Recidivist de öyle.O halde ya bu insanlar yalan söylüyor,ya da sizin dedikleriniz sadece teoride kalıp pratikte uygulanmıyor.
Bir de ''sistem'' dediğiniz şey tam olarak nedir,polis GBT si falan mı?
Sayın yağauğur
Avukat beyin söyledikleriyle bizimkiler aynı.
Firar eden şahış resmi olarak aranır. Yani GBT kayıtlarında adı vardır.
Ama gayri resmi olarak düşünürsek aslında kimse onu aktif olarak aramaz. Yani özel olarak aman aman aranılan şahıslar değillerdir.
Rastgele bir GBT sorgusuna denk gelmedikçe sorun olmaz.