Cevap: Tanığın yalan söylediği, tespit davası ile ispat edilebilir mi?
İşte ben de bunu merak ediyorum. Tanıkların yalan söylediği çok açık ortadayken savcılık takipsizlik kararı veriyor. Hiç bir ağır ceza mahkemesi de savcılığın takipsizlik kararını bozmuyor. Artık hakimlere ve savcılara güvenim kalmadı ne yazık ki. Mızıkçı çocuklar gibi eften püften sebeplerle adaleti yerine getirmekten imtina ediyorlar. Birisi eğer kötü niyetle dava açmışsa bütün hakim ve savcılar o kötü niyetli kişiye yardım ediyor, birisi haklıysa ve haksızlığa uğradıysa bütün hakim ve savcılar o kişiyi ezmek için her türlü hatayı, hukuka aykırı şeyleri bile bile yapıyorlar.Artık bu kötü niyetli savcı ve hakimleri meslekten attırıp büyük bir temizlik yapılmalı yoksa insanlar adaleti mafyada arayacaklar ne yazık ki :(
Bu konuda tatmin edici bir cevap alamadım, değerli hukukçularımızın ne düşündüğünü merak ediyorum.
Mahkemede tanık beyanlarından dolayı yalan tanıklıktan dava açılamıyor belki ama söyledikleri şeyler gerçek dışıdır. Bu şahıslara haksiz fiilden dolayı tazminat davası açıp görülecek duruşmada yalan söyledikleri ispat edilebilir mi? Saygılarımla