Cevap: Ölümlü trafik kazası sonucu tazminat davası süreci
Alıntı:
ayse92 rumuzlu üyeden alıntı
avukat bize bu konuyla ilgili dönmedi benim tek bildigim olay yerinde karsı tarafın 8/8 hatalı oldugunu gösterir verilmis rapordur.sigorta şirketi mahkeme kararı istermi ? mahkeme ayrıca bi rapor daha verirmi? yoksa o raporla tazminatı alabilirdik fakat farklı bi sorunmu oldu ..tesekkür ederim..
Olay yerinde karşı tarafın 8/8 hatalı olduğu demişsiniz,raporda trafik kural ihlalleri yazar kazalarda oran verilmiyor.Karşı tarafa tam kusur verildi ise ilk mahkemede itiraz etmiştir.Bilirkişi incelemiştir oda mahkemeye rapor sunmuştur.Siz mahkemeye gitmedinizmi.?Bilirkişi raporunda 2 aracada kusur verildi ise zararlarınızı karşı tarafın ve babanızın bulunduğu araç sigortası karşılar.O zaman hesaplarda karışır.Sayın İlknur hanım izah etmiş durumu.Durumu en iyi Avukatınız bilir.Merak ettiğim siz Her mahkeme öncesi ve sonrası Avukatınızın yanına gidipte bilgi almadınız mı.?
ben mahkemeye hic gitmedim hep annem gitti.annemde pek anlamaz hic birseyden.ben 3 kez avukatla görüstüm sadece..mahkeme ertelendi beklememiz gerekli gibi seyler söyledi görüsmelerimizdede..etrafımdaki insanlarda bu kadar uzamaz bu isler gibi seyler söyledigi icin sizlerlede paylasmak istedim..anladıgım kadarıyla mahkemenin bitmesinide beklememiz gerekiyor.zamanınızı aldıgım icin özür dilerim..tekrar tesekkür ederim..
Bende 02.05.2009 da kaza yaptım yaya 103 gün sonra öldü.12.05.2010 da ceza davası kararı çıktı.Temyize gönderdik.Bende duydum 2 ayda biten mahkeme olduğunu.Sizin olayınızda bir taraf tutanakta tam kusurlu ise ilk mahkemede bilirkişi rapor hazırlar rapor tekrar beğenilmeyip adli tıp a gönderilmiştir.Buda zaten 6-7 aylık süreçtir.Siz karşı taraftan şikayetçisiniz herhalde uzama sebebi budur herhalde.Benim davamda şikayetçi idiler benimkide ondan uzadı.Avukatınıza güveniyorsanız sorun yoktur.Hak kaybı olmaması için nasıl hareket edeceğini bilende kendisidir.Bütün dosyayı en iyi bilen kendisidir.
sigorta şirketi zaten poliçe de sorumlu olduğu miktarla sınırlı olmak üzere ödeme yapıyor.Avukatınızın mutlaka bir bildiği vardır.bence güvenmelisiniz
Sayın ayse92
Sigota şirketince istenecek 13 adet belge vardır bunlardan biride mahkeme kararıdır evraklar tamamlandığında sonuç en geç 1 ay içindekesinlik kazanacaktır. Bu 13 evrağı size yarın yazabilirim.
Öncelikle çok geçmiş olsun. **KOLUN DAHİ KIRILMIŞ OLSA.. ** Biz hukuk bürosu olarak 8 YILA DÖNÜK OLMAL ÜZERE tüm haklarınızı faizleriyle alma imkanı sunuyoruz.Net olarak ne kadar TAZMİNAT alacağınızı detaylar sonrası söylüyoruz. Sigorta hukuk Danışmanı AKIN AKSAKAL WhatsApp hattı: 0533 281 32 76