Cevap: Apartman bahçesini büfe & cafe yapmak amaçlı kiralamak
bir büfeden ne kadar ses ve koku çıkabilirki kokareç veye işkemce yapmicam... heralde bu durumda ki şikayeti belediye değerlendirir. yan binadan kastınız bahçesini kullandığım binamı. yoksa obinanın yanındaki diğer binalar mı?
büfeyi apartmanın altına kurmicam binadan en az 5m uzaklıkta baca sistemini bina üzerinden geçiremem. toplamda 3,5 metrelik bi yüksekliğim olucak bacayıda kendi çatımdan çıkarıcam sorun olucağını sannmıyorum. zaten belediyede ruhsat verdikten sonra falan filanlara bakıp ruhsatımı iptal ederse. artık.... belediyedir yapar deriz. ne yapmadılarki bu zamanlara kadar artık çalışır 40 sene borç öderiz..
Alıntı:
sabutay7 rumuzlu üyeden alıntı
bir büfeden ne kadar ses ve koku çıkabilirki kokareç veye işkemce yapmicam... heralde bu durumda ki şikayeti belediye değerlendirir. yan binadan kastınız bahçesini kullandığım binamı. yoksa obinanın yanındaki diğer binalar mı?
büfeyi apartmanın altına kurmicam binadan en az 5m uzaklıkta baca sistemini bina üzerinden geçiremem. toplamda 3,5 metrelik bi yüksekliğim olucak bacayıda kendi çatımdan çıkarıcam sorun olucağını sannmıyorum. zaten belediyede ruhsat verdikten sonra falan filanlara bakıp ruhsatımı iptal ederse. artık.... belediyedir yapar deriz. ne yapmadılarki bu zamanlara kadar artık çalışır 40 sene borç öderiz..
Siz yeri yaptınız diyelim .Birisi durumu gördü oda yapmak istedi.Ama o binasından gerekli izni alamadı diyelim.Belediyeye gitti geldi sizin olduğunuz yeri emsal gösterdi .Veya diğer binalardaki kişi kokuyu bahane etti nede olsa açık alan.Veya ses olmadı mahremiyetim gidiyor dedi bastı davayı.İyi fizibilite yapın komşuları bence .Sorun olmıyacağını düşünüyorsanız tabiki açın.
valla tüm kat malikleri yeri kiralamayı ve burada gıda (büfe) işi yapılabileceğine dair muhafakatname versinde, bide belediye çalışma izni versin, sonraki dönemlerde bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. sorunda çıkarda maddi zarara uğrarsam bende belediyeyi dava ederim. madem sonra kaldırtıcanda neden açtırdın diye.