Peki son bir sorum olacak acaba yönetim planında is yeri olabilir diye bir ibare varsa bunun değişmesi mumkunmu ? Yada diğer kooperatif sakinleri bunu değiştirme şansına sahiplermi?
Printable View
Peki son bir sorum olacak acaba yönetim planında is yeri olabilir diye bir ibare varsa bunun değişmesi mumkunmu ? Yada diğer kooperatif sakinleri bunu değiştirme şansına sahiplermi?
Öncelikle tapu sicil müdürlüğünde de bulunan yönetim planına bakılır. Ancak belediye mevzuatı da ruhsat açısından başka bir çoğunluk arıyorsa, ona bakılır.
bizim durumumuz şu an çok karışık. 16 dairelik bir site burası. Yalnız sitenin ne bir yönetim kurulu ne de bir defteri mevcut. Ancak bizim yerimiz tapuda mesken göründüğü için muvafakatname istedi belediye. 15 imzanın 14 tanesi tamam fakat 1 kat maliki inatla imza vermiyor. Ancak bu imza vermeyen kişi de kendi yerine 2 ay önce işyeri açtı ve ruhsat aldı. Bizim dükkan sahibimiz de ona imza atmıştı ama o şimdi inatla bize imza vermiyor. Benim iki sorum var : 1- Muvafakatnamelerde oybirliği ile karar alınır ibaresi oy çokluğuyla değiştirildi mi? Yani kat maliklerinin 4/5 oyu yeterli mi , yoksa bu insiyatif belediyeye mi ait ? 2- Bu imza vermeyen kişi, 2 ay önce kendisi işyeri açtığı ve ruhsat aldığı için bizim onu belediyeye emsal göstererek, onun imzasına ihtiyaç duymadan ruhsat alma hakkımız var mı ?.
Oy birliği gerekli. Bildiğim kadarıyla Avukatlık bürosu,muhasebe büroları gibi yerler için muvafakatname gerekmiyor.
Arkadaşlar Evime Bitişik nizam bir kreş var, ve bütün mahalle bu kreşten rahatsızız , şikayet edip kapattırmak mümkünmü ? Ve nereye şikayet etsek kesin sonuş alabiliriz ? Cevaplarsanız sevinirim
- - - Updated - - -
Evimin Yanında bitişik nizam bir kreş var , parselimiz farklı , ama bitişik nizam müstakil , biz bütün mahalle bu kreşten şiddetli rahatsızız , nasıl ve nereye şikayette bulunup bu kreşin mahallemizden taşınmasını veya ruhsat iptali Olmasını sağlayabiliriz . Cvp verebilirseniz çok sevinirim
Ruhsatlı yer. Neden rahatsızsınız?
Sabah erken saatler ve gün îçerisinde şiddetli gürültü yapıyorlar ve Etüt merkezi oldukları halde kreş hizmeti veriyorlar , sadece ben değil tüm mahalle rahatsızız , ne yapılabilir ? Vali iptal edebilirmi ruhsatı?
- - - Updated - - -
Bütün komşular imza toplayıp valiliğe götürsek bir işe yararmı ? Veyahut nasıl bir yol izlemekte bu kreşi mahallemizden göndersek ?
Devlet okullarındada gürültü oluyor. Onları kapattırabiliyormusunuz? Neyse,Sosyal hizmetler il müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Kreş olarak kullandıkları için.
Değerli kardeşim , öncelikle burası özel bir işletme ve okullar gibi bağımsız bir alanda değilde evlerimize bitişik nizamda bulunmakta , mahallemiz şehir merkezinden uzak ve sessiz bir konumda biz evimize dinlenmek Amaçlı geldiğimizde huzurumuz kaçıyor ve devamlı kavga ediyoruz bu işletmeyle gerçekten mahalle olarak Sıkıntımız çok , eğer bilğin varsa biz ne yapabiliriz lütfen söyle , evimizde Hastamız olsa uyuyamıyor , gece geç saatlere kadar çalışıyoruz uyku haram oldu , kesin sonuç alabileceğimiz bir mecra biliyorsan lütfen yardımcı olursan sevinirim