Cevap: Baba olarak velayette neden bu kadar şansımız az?
Alıntı:
tolgatimur rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.Ben 8 yıllık evliyim ve 8 yaşında bir kızım var.Eşimle hiç anlaşamadık.Boşanma kararı alıoz ama kızımın mahkemece kendisine veriliceğini biliyor ve bunu bana karşı kullanıyor.kızıma aşırı düşkünüm.Ayrılmaya cesaretim olmadığı gibi ayrı yaşama şansıda tanımıyor yasalar bana.eşim sabahtan akşama kadar komşularda geziyor hatta çogu zaman kızımıda alıyo yanına ğeç saate kadar gelmiyor uyardım hatta komşularım de defalarca uyardı ama gene aynı.Ve buyüzden kızım derslerini yapamıyor uykusunu zamanında uyuyamıyor.mahkeme kızımı anneye verecek boşanma davası açarsam bu yüzden açamıyorum.inanın ne yapacağımı şaşırdım.babanın hiçmi hakkı yok velayette lütfen cevap
Sayın üye eşiniz sizi zayıf yanınızdan yakalamış görünüyor. Ancak burada sizin vermenzi gereken karar şu olmalı.
Çocuğunuzun kimin yanında yaşadığımı ?
yoksa sağlığı gelişimi psikolojisimi ?
Bazan siz çocuğunuzdan uzak iken o na daha fazla özen gösterip daha faydalı olabilirsiniz. Bırakın annesinin yanında mutlu hissedecekse orda kalsın. Tabii annesi sizden iyi bakacaksa.
Dİğer yandan tabiiki evladınızdan vazgeçmeyin. Zira ne yazıkki TR de boşanan hanımlar çocuklarını eski eşlere karşı bir silah olarak kullanırken, boşanan erkeklerde gerek boşanmanın gerekse çocuklarından koparılmanın acısı ile eski eşlere nefret dolu oluyorlar.
Bu ikilemi aşmanın yolu anne ve babaların çocukların geleceği adına işbirliği içinde olmasıdır. Ha bu işbirliğini gerçekleştirebilen kaç ebeveyn var tartışılır. Çocuklarımız adına eski eşlerle dost olunabilirmi ? bana sorarsanız hayır. Madem o kadar iyi dost oluyorsun neden boşanıyorsun diye sorarlar adama.
Acizane önerim..
Boşanma davası aşamasında Sosyal Hizmet Uzmanı talep edin.
Çocuğunuzla Görüşmesini ve rapor düzenlemesini isteyin.
Net bir yaptırımı olmamakla beraber bu raporun etkisi olacaktır hakim üzerinde.
Diğer yandan çocuğunuzun okuldaki başarısının düşüklüğü, okul içindeki davranışları konularında okulundaki rehberlik uzmanlarından ayrıntılı bir görüşte sorabilirsiniz.
mahkemede belge olarak kullanabilirsiniz.
Yine eşinizin geç saatlere kadar gezmelere gittiğini bir kaç video görüntüsü ve fotograf ile belgelendirin.
Kızınızla beraber gece 24:00 civarında komşu gezmesinden gelen bir anne hele hele bu gezmelerin sıklığıda söz konusu ise mahkemede hakim tarafından farklı değerlendirilecektir.
Keza eşinizi uyaran komşularınızı da tanık olarak yazdırın.
Böylece mahkemede eşinizin çocuğunuza karşı sorumsuz ve ilgisiz davranışları konusunda iddialarınızı ispatlamış olursunuz.
Gerisi hakimin takdirindedir.
Geçmiş olsun.