Dün kimliğimi DEĞİŞTİRDİM, kaybetmedim ama yıpranmış olan kimliğimi değiştirdim.Muhtardan aldığım belge dahil tüm süreç 1 saat 10 dakika sürdü.Değiştirmek dediğiniz kadar zor değil aslında.
Printable View
Dün kimliğimi DEĞİŞTİRDİM, kaybetmedim ama yıpranmış olan kimliğimi değiştirdim.Muhtardan aldığım belge dahil tüm süreç 1 saat 10 dakika sürdü.Değiştirmek dediğiniz kadar zor değil aslında.
Hayırlı olsun yeni kimlikler nasıl çipli plastik vs özelliklere mi sahip? Yoksa eski klasik kimlikleri mi veriyorlar hala?
Ben kayıp etmiştim; Muhtara gittim belge aldım, sonra nüfus idaresine gittim. Tamamı sizin dediğiniz kadar; 1 saat kadar sürdü. Muhtar ile nüfus idaresi arası 15 dakika yol zaten.
Değiştirme ya da kayıp değişmiyor sanırım süre açısından.
Aradan birkaç yıl geçtikten sonra da cezası geldi, vergi dairesine yatırdım. 50 lira ile 100 lira arasında bir şeydi.
Ne uygulamaymış bitmedi mi pilot uygulama? Nasıl pilotmuş uçak bu kadar sürede havada kalır mı?
2008 yılında askerlik için nüfus cüzdanımı değiştirmek zorunda kalmıştım, nüfustaki işim toplam 5 dakika sürmüştü, Türkiye'nin en hızlı nüfus müdürlüğü idi sanırsam:)
Zayi İlanın olayı da tarihe karışmış. Müdürlük ilgili her birime bildirim yapıyor; ya da kimlik belgesi ile işlem yapılacaksa eski kimlik seri no.'su kabul görmüyor.
Kimlik belgesinin adının cüzdan olması da bir enteresan durum.