Cevap: Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur ...
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
Tamamda muhtarda kayıtlı biri ise nasıl muhtar habersiz terk diyor?
tamam kayıtlı görünüyor .taşınmış fakat kaydını alıp ,taşındığı adrese nakil yaptırmamış ( yanılmıyorsam buda ayrı bir suç kiracı açısından ) muhtarda diyorki tamam kardeşim bende kayıtlı ama evde başkası oturuyor ..kısır döngü anlıyacağınız .. kimse bana kanunların mağdurun ve haklının yanında olduğunu söyleyemez ..
Muhtar kişinin taşınmış olduğunu nereden biliyor?
Bende kiracıyı icra ya verdim, belki hatırlarsınız 23 gün oldu hala icrada bu konuyla ilgili bir geri dönüş yok, kiracı evi bana teslim etmeden evi terk etti ama muhtarda kayıtlı olduğu için tebliğde bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum, bu tebliğ bormal postayla
en fazla kaç günde gider bilen var mı?
Alıntı:
hakan keskin rumuzlu üyeden alıntı
çünkü kiracının kayıtlı olduğu adreste başkası ikamet ediyor .. postacı gidiyor bakıyorki adreste kiracının kiracısı var ve tebligatı almak istemiyor .. muhtara gidiyor muhtarda habersiz terk veriyor ( adres bırakmadan gitmiş ) .
Böyle şey olurmu? X kişinin ikametgahına tebligat gidicek,postacı gelince kapıyı Z kişisi açıp, ben onu tanımam burda ben yaşıyorum diyecek, muhtarda kayıtlı X kişisisin,tebligatını, Kayıtlı olduğu halde muhtar almıycak???
X kişisinin nerde olduğundan muhtara neki bu durumda? belki adam evde,kapıyı bilerek Z kişisine açtırıp böyle söyletiyor,muhtar müneccimmiki oturduğu bürosundan adamın o evde YASAL olarak oturduğu kayıtlı olduğu halde,bu adam burda yaşamıyor diye ferman verebiliyor? kayıtlımı kayıtlı, muhtar nasıl kafasına göre,tebligatı almayabilir? YASAL olarak o evdeki kayıtlı kişi X kişisi ise,evde o an bulunan herhangi bir kişi,X kişisinin YASAL olarak orda oturduğu gerçeğini nasıl değiştirmekte merak ettim...
binada bir komşu veya yönetici postacının evrekına imza atması gerekiyor.postacı kapıya haber kağıdını yapıştırıyor ve daha sonra tebligatı muhtara bırakıyor ..bunlar olması gerekli yani orada bir komşu veya yöneticinin yardımı gerekli genelde kimse bu tip işlere girmek istemiyor ..normal posta ile bir haftayı gözden çıkarın siz ..
fiilen oturmadığı adrese tebligat yapamıyormuşsunuz .. 2 aydır uğraşıyorum .. adam ortada ama bürokrasi adamı saklıyor işte .. binada bir kiş demeliki burda oturur fakat ayda yılda bir gelir bu yeterli tebligat için ama demesi yetmiyor imza atmalı :(
Alıntı:
Muhtar kişinin taşınmış olduğunu nereden biliyor?
Bende kiracıyı icra ya verdim, belki hatırlarsınız 23 gün oldu hala icrada bu konuyla ilgili bir geri dönüş yok, kiracı evi bana teslim etmeden evi terk etti ama muhtarda kayıtlı olduğu için tebliğde bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum, bu tebliğ bormal postayla
en fazla kaç günde gider bilen var mı?
size dönmezler. siz gidip sorun teslim edilmişmi yoksa iademi edilmiş
Icra dosyasinda birsey yok, oradakilerde bilmiyor, Kime sormaliyim?
Alıntı:
Icra dosyasinda birsey yok, oradakilerde bilmiyor, Kime sormaliyim?
muhtarlığa bir sorun belki orada bekliyordur tebligat .. muhtarda ise sorun yok 1 ay süresi var zaten .değilse,iade edilmişse 23 günde geri dönmesi lazım
Alıntı:
Tamamda muhtarda kayıtlı biri ise nasıl muhtar habersiz terk diyor?
Burası Türkiye çünkü...
Neyi tartışıyorsunuz ,anlamıyorum.