bu davaya istanbulda ikamet ettiğim için istanbulda girebilirmiyim yoksa illaki ankara damı girmek gerekiyo??.istanbulda girmek için ne yapmam gerekiyo??
Printable View
bu davaya istanbulda ikamet ettiğim için istanbulda girebilirmiyim yoksa illaki ankara damı girmek gerekiyo??.istanbulda girmek için ne yapmam gerekiyo??
Sayın aslan,
İstanbul'da ikamet ettiğiniz bölgede ki adliyeye giderek,şahsınıza Ankara'da hangi mahkemede dava açıldıysa(Büyük ihtimalle sulh ceza mahkemesidir)bölgeniz adliyesinin nöbetci mahkemesine Ankara'da mahkemeye gönderilmek üzere dilekçe verin.İstanbul'da talimatla ifade vermek istediğinizi belirtin.Ankara'daki mahkeme gününden en az 1 ay önce başvurursanız bu süre içerisinde Ankara mahkemesine duruşma gününden önce dilekçeniz ulaşarak işleme konur.İstanbul da mahkemeye çıkmanız için size bilgi verilir kanaatindeyim.Geçmiş olsun..
tesekkür ederim cevaplarınız için diyelimki suçsuz olduğumu kanıtlayamadım hakim hapis cezasını paraya çevirebilirmi.5 ay hapis yatmak istemiyorum suçsuz yere...ben devlet memuruyum...bütün hayatım mafolur.cezalarda hafifletici sebepler olurmu....karşı tarafla uzlaşma yoluna gitsem nasıl olur....
5 ay hapis verilmesi mutlaka yatacaksınız anlamında değildir. Eğer suçunuz sabit görülürse bu ceza verilir ancak çok büyük ihtimalle hükmün açıklanması geri bırakılır. 5 yıl boyunca suç işlemezseniz bu cezanız tüm sonuçları itibarı ile ortadan kalkar ve adli sicil kaydınıza da işlenmez.
Tehdit suçlarında alt sınır 6 ay hapistir. Ancak genellikle altıda bir oranında bir iyi hal indirimi uygulanmaktadır. Paraya çevrilebilir. Ben büyük ihtimalle hükmün açıklanmasının geri bırakılacağını düşünüyorum. Ancak paraya çevrilirse 5 ay hapsin bir memur için paraya çevrilmesi 3000 TL olabilir. 1500 TL de hakaretten verilirse toplamda 4500 TL gibi bir para cezası ortaya çıkabilir. Umarım en iyi şekilde sonuç alır, suçsuzsanız beraat edersiniz.