Sayın omertcan,
daireleri eşinizin üzerine kaydettirdiyseniz durum değişir.
Bu kadar yüksek meblağlı bir risk varken mutlaka bir meslektaşımızdan destek alın.
Printable View
Sayın omertcan,
daireleri eşinizin üzerine kaydettirdiyseniz durum değişir.
Bu kadar yüksek meblağlı bir risk varken mutlaka bir meslektaşımızdan destek alın.
Çalışın çocuklarınıza bakın. Bir tek eşiniz kendi maaşıyla neden bütün yükü sırtlansın. Çocuklarımın standartlarını nasıl yükseltirim demiyorsunuz da eşimin geliri benden çok diyorsunuz. Çocukların o kadar çok masrafı var ki siz kendinizi değil onları düşünün artık..
Normal şartlarda evlilikte edinilmiş mallar 50 - 50 dir.
Ama boşanma sırasında sorun yaşayabilirsiniz, iyi niyetinizi suistimale karşı,
evlere tedbir ve şerh koydurmanız yararınızadır...
Normal şartlara dayanarak soyluyorum,
yani aşağıdaki normal olmayan şartlar sözkonusu değilse:
1-Boşanmaya sebep olacak kusurlu olmak(aldatma, şiddet, hakaret, terk, psikolojik sorun)
2-Malları edinilmesi sadece tek tarafın kazancı veya ailesinden gelen mirasla olmuşsa.
3- 2002 deki cıkan yasadan önce edinilen bir gm ise.
Peki İlknur hanım ben size Sorayımm mesela :
Adam çalışıyor , kadın ev hanımı, 3-5 tane ev mal mülk almışlar evlendikten sonra adamın geliri ile, ve kadın adamı hayattan bezdirmiş adam boşanmak istiyor , paylaşım yine 50-50 mi olacak? kadın da ağır işçi ev kadını ve anne değil mi? Yani kadın zavallı adam değil!
Kusura bakmayın eşitlik falan kalmadı bu memlekette kadınlara karşı hep acıma merhamet duygusu , zavallı kadınlar, Kadınlar kanunlar önünde resmen kayırılıyor. Kadın şiddet uyguladığında erkeği koruyan bir karar bir yasa bir olay gösterebilirmisiniz? kadın aldatsa bile çocugun anneye verildiği ve kadının adamı aldatıp üstüne bir de nafakasını yediği bu memleketten bir cacık olmaz.
Sayın yıldızayse;
Elbette ki tüm babalar evlatlarının geleceğini yakın ve uzak tarihler kapsamında düşünüp gereken tedbir ve eylemleri uygulayabilecek kapasite,sevgi ve sorumluluğa sahiptirler.Bence beyfendinin anlatmak istediği hukuktan menfaat sağlayarak haksız yere kazanç sağlayan bir kadına karşı zerzeniş.Buradan hiç kimseye adam yada baba gerekliliğini hatırlatmanıza bence gerek yok.Sadece tv den izlediğiniz yada belkide yakın çevrenizde ki talihsiz kadın başlıklarından ziyade bu memleketteki menfaatçi ve kadın hatta ana sıfatını kapmış, bununla yoluna devam eden hemcinslerinizinde ne olduklarını düşünüp mümkünse onları ikaz ediniz.Saygılarımla.
Sayın Luckyluke6903 ve zodyakoo;
Düşünce ve yorumlarınıza aynen katılıyorum.Bu ülkede elbette kadına saygımız ve eşitlik konusunda görüşümüz ortadadır.Ancak her zaman ve her toplumda olabileceği gibi bayanlar arasından da çürük elmaların atılması, enazından toplum olarak müeyyide de bulunulması gerekirken toz kondurmaz hukuk ve hemcinslere tepkiliyiz. Bizzat başımda dert ki benzeridir;kadın ömrü boyunca bir kuruş kazanıp katkı yapmamış aksine tüketmiş nankörlük etmiş.Dava açıp benim paramla alınan eve sahiplenmiş.Ben safça gezerken anasının üstüne satış vermiş.Defalarca bedenen ihanet etmiş, evlilik birliğinde rezalet ve kusur üstüne kusur, büyük kızını yanına dahi yaklaştırmayan ama nafakasını tüketen, bebeğini komşularda bırakıp sokak gezen hasta bu al doktora götür diye arayan vs vs mahkemeye ispatlanmış tüm yaşanmışlıklara rağmen karar;EEEE uyanık olacaktın evi kaptırmıcaktın.İspatlasanda berarber yaşamış affetmişsin geçmiş olsun.Sen memursun o işsiz ver 650 kağıt(Tedbir).Çocuğun 15aylık sen çocuğu görme pıskolojısı bozulur zaten erkeksin görmen için karar almaya gerek yok.
Aynen böyle kadının eline geçen sadece nafakalar toplamı 1300tl artı ev artı 2009 model araba artı tüm altınlar veee özgürlük
Bana maaştan kalan 400tl artı bi devam eden kredi borcu artı parlak parlak boynuzlar.İtiraz mı? o ne Sen er-kek sin....Devam.
Aynen bi arkadaşın dediği gibi; Hem finansörlük hem sponsorluk yapıyorum.YAŞASIN ADALET.