Hayır
Madem ki anayasa referandumu, hükümet için güvenoylamasına dönüştü..
“Hayır”dır.
Madem ki yeni anayasa, millete eskisinin tanıdığı anayasal hakları bile ihlal eden vekillerin yasal dokunulmazlıklarını kaldırmıyor...
Madem ki dokunulmazların çocuklarına ABD yolları, halkın çocuklarına PKK kurşunları...
Madem ki yeni anayasayı yapanlar, eskisini yapanlar kadar sol sendika düşmanı, sarı yerine yeşil sendikacı...
Madem ki “evet”çiler GDO çocukları; Atatürk Orman Çiftliklerini kapatanlar, yerel tarımı, hayvancılığı mahv, köylüyü perişan, kendini beslemeye yeten Türkiye’yi en temel ihtiyaçlarını ithale mecbur edenler, benim bu evetçilere yanıtım
“Hayır!”dır.
Türkiye’nin tüm değerlerini satanlara, ilahilerle uyuttukları halkın sırtından sekiz yılda milyarder olanlara, parmaklarında kapı tokmağı gibi yüzükler taşıyanlara ve Allah aşkına dağıttıkları sadakaların karşılığında anayasaya “evet” oyu isteyenlere
“Hayır!”
Madem ki yeni anayasa, toplu iftar masalarında pazarlanıyor... Madem ki 650 kilo kömüre satılıyor yeni anayasa, ben almayayım kalsın, “Hayır!”dır oyum.
Sosyal devlet sadakaya bağlandığı, hukuk devleti rezil edildiği için
HAYIR!’dır.
Anayasa’nın 25 maddesini değiştirenler, adaletle sopa atıp kalkınmayla soydukları için
HAYIR!’dır
Demokrasi yolunda dikta rejimine sapıldığı için
HAYIR!
İkinci 12 Eylül Anayasası, istibdat zihniyetinde birinciye rahmet okuttuğu için
HAYIR!
Bir korku imparatorluğu kurulduğu için
HAYIR!
Asker ya da sivil, yazar ya da değil, tanıdık ve tanımadıklarım, en onurlu meşlektaşlarım, yıllardır neyle suçlandıklarını bile bilmeden hapiste çürütüldükleri için
HAYIR!
Muhalif basın tehditle susturulduğu için HAYIR!
Telefonlar dinlendiği için HAYIR!
E-posta’lar izlendiği için HAYIR!
İnternet sansürlendiği için HAYIR!
Elektrik kesildiği için HAYIR!
Sular çamurlu aktığı için HAYIR!
Kaldırım yapmasını beceremeyenler, kentleri gökdelen çölüne dönüştürdükleri için HAYIR!
Kendilerinin görgüsüzlüğü, yalakalarının yüzsüzlüğü için
HAYIR!
Madem ki yeni anayasada önemli olan soy sop, ama tepe tepe kullanılacak 1.85’lik boy için “evet” isteniyor; ben bu anayasanın boyunu da beğenmedim, soyunu da. Anayasayı da tepelemeye niyetim yok, anayasacıyı da.
Tepelenmemek için oyum HAYIR’dır!
Mine G. Kırıkkanat
ALINTI YAZININ TAMAMI:
http://haber.gazetevatan.com/haberde...ryid=4&wid=122