Cevap: Bu ülkede hukuk yok..
Devlet Memurları KANUNU!!!!!!! Madde 130 - Devlet memuru hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez.
Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmıyan memur, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.
demesine rağmen danıştay 12. Dairesi 6 günlük sürede yeterli dir diyerek idare mahkemesinin kararını bozmuş idare mahkemeside bu kararında direnmemiştir. Madem 6 gün de yetiyo,neden kanunda '' 7 günden AZ OLMAMAK ''kaydıyla cümlesi geçiyor.
Eminimki bu sitede çok değerli hukukçular var hatta bu işin bizzat içinde olan insanlar.Ben bu olanları düşündükce kafayı sıyıracam,lütfen biri buraya açıklayıcı bişiler yazsında bende rahatlıyım
Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmıyan memur, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır
Maddde tam olarak bunu diyor.Siz savunma alınmadı yada yeterli zman verilmedi dediniz muhtemeden ancak şu var.
Önce muhahkkik daha sonra il polis disiplin kurulu sonrada EMniyet genel mudurluğu ifade alıyor yada buralara siz yazılı olarakta ifade verebiliyrsunuz. vekiliniz aracılığı ile kendinizi temsil ettiriyorsunuz.Emniyet bu konuda genelde çok akıllıca davranıyor.ve size diyorkı Su tarihte dosyanız disiplin kurulunda goruşulecek burada kendiznizi sozlu yada yazılı olarak savunmak istiyormuusunz?
size boyle bişey yapıldı mı ? onemlı olan bu ve yapılsıysa siz buna ne cevap verdinniz?
Evet aynen dediğiniz gibi oldu ve bende savunmamı yüksek disiplin kurulunda yapacağımı bildirir dilekçemi il disiplin kuruluna vekilim aracılığı ile verdim.Zaten idare mahkemesi ilk açtığım davada '' her ne kadar davacı savunmasını yaptıysada ilgili kanun gereğince verilen süre 7 günden az olduğu için hukuki isabet görülmemiştir'' diyerek cezayı İPTAL etmişti,ama danıştay bu kararı bozdu 6 günde yeterlidir dedi.Ama neye göre bozdu,hangi kanun,yönetmelik yada mevzuata göre dedi ben bunu anlamadım işte.
yıl 2013 ve danıştaya açtığım her iki davayıda kaybettim. gerekçeli karar çıkmadı tabi sadece kararda şöyle bir ibare vardı.'' bozmayı gerektirecek sebep olmadığından ONANMASINA'' Gelen her iki onama kararıda 2 satırdan ibaret. İlk açtığım göreve iade edilmediğim için olan davayı, avukatım saolsun süresini geçirdiği için karar düzeltmeye gidemedim. 2. açtığım ve ihraç kararına karşı davayı ise sıkı takibim sonucunda süresinde karar düzeltmeye gidebildim.Gerçi kesinlikle en ufak bir ümidim yok kazanmakla ilgili, ziraa bu ülkede HUKUK YOK derken çok ciddiyim.Maksat iç hukuk yolları tükensin.Ama işin kötü tarafı ise avukatım dediğine göre AİHM son bir yıldır Türkiye den dava kabul etmiyormuş,sebep ise Türkiye den Aşırı dava dosyası gelmesiymiş.:)) neden acaba!!!
NOT: Hakkımda açılan davadan BERAAT ettim ve bu kararıda danıştaya göndermiştim ama ondan hiç bahsedilmemiş.
Yazdıklarınız kadar kendinize güveniyor ve davanızın ardında durabiliyorsanız benimle irtibata geçin lütfen.... (btaskin70@windowslive.com)