"şu şu tarih itibariyle iş akdiniz tek taraflı olarak işveren tarafından fesh edilmiştir" gibi bir kağıdı işyerinden almanız yeterlidir.
mahkemeye vereceğim dediğinizde anlaşmaya çalıştılar mı yoksa çalışmadılar mı?
Printable View
olay dün gerçekleşti ve hiç bir anlaşma girişiminde bulunmadılar.mudurum istifa etmeyeceğimi iş mahkemesine gideceğimi insan kaynakları departmanıyla gorustu.onlar nedediler ve ne dusunduler bilmiyorum.
elimde yazdığım savunmanın bir örneği var ancak tebligatı imzalamadığım için onun örneğini vermediler pazartesi iş mahkemesine hemen başvurmalımıyım;yoksa anlaşma olur diye beklemelimiyim.
anlattığınız kadarıyla tebligatı imzalamanızda bir hak kaybı yaratacak bir durum yok.
iş akdinizi fesh ettiklerini yazılı olarak vermeleri gerekiyor.
1 yıllık kıdem ve 4 haftalık ihbar tazminatınız var. yaklaşık 1,5 - 2 maaş tutarına denk geliyor.
hemen iş mahkemesine gitmeyin. firma insan kaynaklarıyla görüşün.
bu tazminatı istediğinizi belirtin. iyi niyetle bunu çözmeye çalışın.
eğer vermek istemezlerse nedenini öğrenin. (muhtemelen görevi kötüye kullandığınızı söyleyeceklerdir)
yine tazminatınızı vermezlerse noterden ihtarname çekin. talep ettiğiniz tutarı ve hesap numaranızı belirtin.
ödeme yapmazlarsa ve haksız fesih olduğunu ispat edebileceğinizi düşünüyorssanız iş mahkemesinde dava açın.
ihbar ve kıdem tazminatı talep etmenin zaman aşımı 10 yıl. bu yüzden hemen iki üç gün içerisinde mahkemeye başvurmanız gerekmiyor.
evet ilk etapta iş mahkemesine basvurmayı dusunmuyorum zaten boyle durumlarda kotu referans olma gibi durumlarla karşılasıldığını duydum.böyle bir durumla acıkcası karsılasmak istemem.bazen keske ıstıfa edıp cıksaydım diyede dusunuyorum.kafam cok karıştı doğrusu.