Cevap: Msn şifresi kırdım cezası ne olur
Sen git msn şifresini kır,insanların özeline gir buda yetmiyormuş gibi birde git diğer insanları taciz et.Sen ve senin gibiler yüzünden insanlar ne kadar zor duruma düşüyor farkındamısın?
Umarım adalet yerini bulur ve en güzel cezaya çarptırılırsında bu birilerine ders olur.
Alıntı:
The_exe rumuzlu üyeden alıntı
demek istediğim bu suçdan dolayı hapis yatarmıyım. yani neler oluyor ve insanlar hapis yatmıyor böyle bir suçdan 6 ay ile 2 yıl arası yargılanmam abest geliyor. para cezasına çevrilme ihtimali ne kadardır. ve çevrilirse ne kadar öderim ? yardım ederseniz sevinirim.
Haberleşmenin engellenmesi
Madde 124 - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
Tabi bunlara taciz falanda eklenir, msn listesinden birtanesi çıkıp ta dese ki benden kontör istedi birde dolandırıcılık eklenir çıkmaza girersin istemedim de diyemezsin çünkü suçlu her zaman suçunu inkar eder :)
Tabi yaptığın hoş bir şey değil msn'ye girdin ne diye milletle sohbet ediyorsun ayıptır ya, girmekle de kalmamışsın birde +18 sohbet ettim diyorsun.
ben yaptığımı olduğu gibi yazdım.kimseyi kandıracak halim yok. sadece öğrenmek istediğim hapis cezası uygulanırmı. yada para cezasına çevrilirmi.çevrilirse tahmini ne kadar öderim. + 18 sohbet dediğimde oturupda saatlerce konuşma değil.kimseden bişeyde istemedim.tabii ispatı varmı ? yok. o ayrı konu.
Alıntı:
ben yaptığımı olduğu gibi yazdım.kimseyi kandıracak halim yok. sadece öğrenmek istediğim hapis cezası uygulanırmı. yada para cezasına çevrilirmi.çevrilirse tahmini ne kadar öderim. + 18 sohbet dediğimde oturupda saatlerce konuşma değil.kimseden bişeyde istemedim.tabii ispatı varmı ? yok. o ayrı konu.
Suçlu olduğun için istedi demeleri yeter sanırım. senin istemediğine dair ıspatın varmı?
Saatlerce konuşman bir şeyi ifade etmiyor ne yazıkki :) 6 ay 2 yıla kadar diyor kanun tabi buna tacizde eklenir.
Alıntı:
demek istediğim bu suçdan dolayı hapis yatarmıyım. yani neler oluyor ve insanlar hapis yatmıyor böyle bir suçdan 6 ay ile 2 yıl arası yargılanmam abest geliyor. para cezasına çevrilme ihtimali ne kadardır. ve çevrilirse ne kadar öderim ? yardım ederseniz sevinirim.
Ya kardeşim sen kendi suçunu hafif mi görüyorsun. sonuçta milletin gizli bilgilerini ele geçirmişsin. özel hayatı ihlal olur ve o da yetmiyor gibi milleti taciz yetmişsin. acaba bu yaptıklarını hafif görüyorsan sana göre ağır ceza kavramı ne?? 6 ay la 2 yıl gayet normal bir sınır ne bekliyordun 2 gün ceza mı??? bu arada para cezasına çevrilirse kaç gün ceza aldıysan o gün sayısı kadar para ödersin.... ama günlük 20 tl nin altında değil...
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
Ya kardeşim sen kendi suçunu hafif mi görüyorsun. sonuçta milletin gizli bilgilerini ele geçirmişsin. özel hayatı ihlal olur ve o da yetmiyor gibi milleti taciz yetmişsin. acaba bu yaptıklarını hafif görüyorsan sana göre ağır ceza kavramı ne?? 6 ay la 2 yıl gayet normal bir sınır ne bekliyordun 2 gün ceza mı??? bu arada para cezasına çevrilirse kaç gün ceza aldıysan o gün sayısı kadar para ödersin.... ama günlük 20 tl nin altında değil...
Günlük 20 TL
Yıllık 7.500 TL
2 Yıllık 15 bin TL Yapar :)
Umarım adalet yerini bulur arkadaşların da söylediği gibi o msn adresinin sahibi belki senin yüzünden zor durumlara düştü. Ya da belki de o +18 konuştuğun bayanlardan biri çıkıp adres sahibine dava açtı? İnşallah gereken ceza verilir. Böyle bazı kişilere ufak gelen suçlar yüzünden kimse kimseye güvenmemeye başladı. Sen ufak ceza alırsa o alırsa herkes bu tür olayları normal olarak algılayacak. Bu yüzden bence cezanı çekmelisin. İbret olur.
Alıntı:
5237 sayılı 243/1 132/1-1 cümle
''Türk Ceza Kanunu 243
1-Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
Türk Ceza Kanunu 132/1
1-Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, 6 yıldan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırlır.Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı ile gerçekleşirse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.''
Şeklinde belirtiliyor.Ama mahkeme karar veriken bir takım kriterleride göz önüne alacaktır (örn: sanığın ceza ehliyeti,içtihat kararları v.s.) Eğer sadece bu iki maddeyle yargılanırsan taciz suçu eklenmezse büyük ihtimal para cezası alırsın.
Alıntı:
Yunus Ömer Arkan rumuzlu üyeden alıntı
''Türk Ceza Kanunu 243
1-Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
1-Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, 6 yıldan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırlır.Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı ile gerçekleşirse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.''
Şeklinde belirtiliyor.Ama mahkeme karar veriken bir takım kriterleride göz önüne alacaktır (örn: sanığın ceza ehliyeti,içtihat kararları v.s.) Eğer sadece bu iki maddeyle yargılanırsan taciz suçu eklenmezse büyük ihtimal para cezası alırsın.
İnşallah eklenmez ama sohbet ettiğini mutlaka söyleyeceklerdir. + 18 sohbet diyor birde açık açık para cezası alacakken üstüne birde taciz'i ekliyor.
Şifreyi değiştirdin, Msn'ye girdin daha ne diye millet ile sohbet ediyorsun birde tanıdığın bir insanın msn'sine giriyorsun.
Şuna eminim ki bir daha böyle bir şey ile kesinlikle uğraşmaz, uğraşan olursa da müdahale eder :)