Cevap: Kapıcı hakaretleri
alpayw,
Kendin de kapıcı olduğun için olaylara tek taraflı bakıyorsun. Senin gözünde tüm kapıcılar melek, tüm daire sahipleri şeytan. Bir kapıcı işten çıkarılmışsa mutlaka apartman yöneticisi suçludur, kapıcı sütten çıkmış ak kaşık kadar masumdur, öyle değil mi?
(sayın bile diyemiyorsun?
(ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz)
Görgü kurallarına göre; Rumuzdan ibaret bir üye ismine SAYIN demek gerekli değildir. Dilenirse denir, dilenirse denilmez. Gerçek ad soyadınız olsaydı sayın denmesi beklenebilirdi ki bu dahi zorunlu değil.
Kapıcıları bir kefeye koymak isteniyorsa, su, gazete vs. anlaşmaları yapıp ek gelir elde edenleri, hatta rahatlıktan canı sıkılıp yasadışı işlere girenleri mi sayalım.
Kat maliklerinin kapıcıların bu tür iş akdinden beklenemeyecek hareketlerine karşı iş akdini fesih hakları vardır. Ve aslında her bir katmaliki kapıcının işvereni niteliğindedir. Kendi yağıyla kavrulmaya çalışan, görevini layığıyla yapan kapıcılara ise kimse dokunmaz, kira almaz, üstüne üstlük pirim adı altında jestler yapılır...
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Görgü kurallarına göre; Rumuzdan ibaret bir üye ismine SAYIN demek gerekli değildir. Dilenirse denir, dilenirse denilmez. Gerçek ad soyadınız olsaydı sayın denmesi beklenebilirdi ki bu dahi zorunlu değil.
Kapıcıları bir kefeye koymak isteniyorsa, su, gazete vs. anlaşmaları yapıp ek gelir elde edenleri, hatta rahatlıktan canı sıkılıp yasadışı işlere girenleri mi sayalım.
Kat maliklerinin kapıcıların bu tür iş akdinden beklenemeyecek hareketlerine karşı iş akdini fesih hakları vardır. Ve aslında her bir katmaliki kapıcının işvereni niteliğindedir. Kendi yağıyla kavrulmaya çalışan, görevini layığıyla yapan kapıcılara ise kimse dokunmaz, kira almaz, üstüne üstlük pirim adı altında jestler yapılır...
bunu konu gereğinden fazla uzadı. benim üzerime fazla geliniyor?
farkındaysanız son yazımda kimseyi suclamadım. sadece ata sözü ile cevap verdim;
biliyorum evde beslenen köpek lerle ilgili sorunlar olduğunu bu siteye giren herkes bilir.
adam köpeği sever ama cevre temizliğine özen göstermez. bizdede çok tartışmalara şahit oldum adam köpeğine hava aldırıyor köpek pisledimi. bırakıp gidiyor, orada çoluk çocuk oynar bi mikrop kapar endişesi olmayanlar yokmu.
işin iç yüzünü ben bilmiyorum,
lütfen adil olmaya davet ediyorum: saygılarımla.
Alıntı:
otag rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler ben apartmanda oturan kat malıkıyım kapıcımız tarafından hakarete ugradım buna komsularımda sahıt yapmam gereken yasal haklarım konusunda bılgı alabılırmıyım
Savcılığa şikayet dilekçesi vermeisiniz
Alıntı:
alpayw rumuzlu üyeden alıntı
sizin zaten işiniz ceza aklınza başka bi çözüm yom asgari üçretli bir insandan bahsediyorsunuz:
şu anda kapıcıların çoğu kira karşılığ yani maaş bile vermiyorlar.
ben bu işi yaptım çok iyi biliyorum?
emeklilerin bi meşguliyeti yok ya ne yapacak kapıcı ya efendilik yapacak size bunlardan bir kacını yazayım:
çöpe gidersin saat kaç 10 dk erken yada geç gitmişindir onun hesabını sorar
servisde olmadık şeyler isterler saki bu sepet manav tezgahı patates soğan
ilaçları biter eczaneye uğra
ekmeği beğenmezler
temizlik zaten söylemeye gerek yok
inanın bazıları var binanın kenarlarında pis ot vardır ya onları kazıttırıyor
bide şu var (etki olmadan tepki olmaz)
işi gücü olmayan inanın böyle sen akşama kadar bahceyle uğraş sabah akşam servislerini aksatma emeklilerde dikkat edin yönetim demiyorum:sadece emekliler yapıyor 10 dk nın 5 dk kanın hesabını sorarlar
bunlar hiç bir şey beğenmezler temizlik olmamışdır iş yapmıyorsunuzdur akşama kadar bunların gözünde uyuyorsunuzdur,
adama hemen karakolu düşünüyor hemen ceza bu dünya sizin köleniz olsun gidin şikayet edin rahatlarsınız ,,
bize yaradanın adaleti yeter :)
ön yargılı yazınızı tebessümle okuyorum insanı insan olduğu için severim ben herşeyden önce kimsedende yalancı şahitlik istemem 50 yaşındayım bu güne kadar bir kişiyle değil kavga sesimi bile yükselmemişimdir olayın olduğu gün sakinledikten sonra yöneticiye çıktımki o sinirle yanlış şeyler söylemeyeyim diye ben çalışan insanım kimseyle uğraşacak boş vaktimde yok kim olursa olsun herkes tabiki işini düzgün yapmak zorunda işsiz çok insan var bu ülkede asgari ücretin üstünde maas ev kirası elektrik su yok sigortası ödeniyor bir çok insan için bulunmaz şeyler bunlar ama bizim ülkemizde insanlar kendilerini garantiye alana kadar ondan sonra iş gözüyle bakmıyorlar işlerine angarya oluyor ne diyeyim olayı siz yaşamadığınız için anlayamazsınız en cok üzüldüğümde üniversitede okuyan bir kızım var anneler gününde harçlığından biriktirip çiçek göndermiş olayları bilmediği içinde kimse yoksa görevliye bırakın diye not düşmüş ama beyimiz alamam deyip geri göndermiş bu ne insanlığa nede iş ahlakına sığar evladınız varsa ne demek istediğimi anlarsınız bilmem anlatabildimmi
amacım zaten tartışma platformu oluşturmak değil böyle olucağını bilsem hiç yazmazdım sadece kanuni haklarım konusunda detaylı bilgi almaktı
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa şikayet dilekçesi vermeisiniz
bu sizin icin yeterli yeterli;sanırım.
Alıntı:
bu sizin icin yeterli yeterli;sanırım.
siz avukatmısınız
Alıntı:
bunu konu gereğinden fazla uzadı. benim üzerime fazla geliniyor?.
Meslektaşını savunma kaygısıyla konuya müdahil oluyorsun ve genelleme yaparak tüm emekli insanları kötülüyorsun. Yazdıklarına cevap verilince de "Benim üzerime fazla geliniyor" diye şikayet ediyorsun. Fakat şikayet etmene rağmen meslektaşını biliçsizce savunmaya devam ediyorsun; huyunu suyunu bilmediğin bir köpek hakkında senaryo üretiyorsun. Köpeğim sağa sola pislemiyordu; kapıcının köpeğimden rahatsız olmasının yegâne sebebi "Köpek giren eve melek girmez", "Köpek abdesti bozar" türünden hurafelere inanan yobaz zihniyetli bir kişi olmasıydı. İran veya Afganistan gibi şeriat ile yönetilen bir ülkede değil, laik cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye'de yaşıyoruz; bir kapıcının dini kaygıları yüzünden evlâdım gibi sevdiğim köpeğimi evden atacak değildim. Ayrıca, kimse kimsenin kapısına dayanıp "Köpeğini evden at" deme hakkına sahip değildir; köpek sadece sulh-hukuk mahkemesinde açılacak bir dava sonucunda hakim kararıyla binadan tahliye edilebilir.
Ortadaki başlıca sorun köpek değil, kapıcının aynı zamanda apartman yöneticiliği yapmasıydı. Bir kişinin hem işçi, hem işveren konumunda olması hukuken mümkün değildir fakat apartmanda kimse yönetici olmak istemediği için kapıcıyı yönetici seçmişler. Kat malikleri toplantısında kapıcının yöneticilik görevine son verilmesini sağladım ve yöneticiliği kendim devraldım; kapıcı bu yüzden bana düşman oldu. Söylediğim hiçbir işi yapmıyor ve ters cevaplar veriyordu, öğlen servisine çıkmayı bile kesti. "Kapıcı yönetmeliğine göre dairelere öğlen servisi yapmak zorundasın" dediğimde "Yaptırabiliyorsan yaptır bakalım" diye cevap verdi ve tartışma büyünce küfür ederek üzerime saldırdı. Böyle davranan bir kapıcıyı hiçbir apartmanda barındırmazlar.
Hülâsa, kapıcı haddini bilseydi kimse onunla uğraşmazdı, ben de uğraşmazdım, hâlâ apartmanımızda yaşıyor ve çalışıyor olurdu. Kendi hataları yüzünden işine son verildi.
Alıntı:
N.Söker rumuzlu üyeden alıntı
Meslektaşını savunma kaygısıyla konuya müdahil oluyorsun ve genelleme yaparak tüm emekli insanları kötülüyorsun. Yazdıklarına cevap verilince de "Benim üzerime fazla geliniyor" diye şikayet ediyorsun. Fakat şikayet etmene rağmen meslektaşını biliçsizce savunmaya devam ediyorsun; huyunu suyunu bilmediğin bir köpek hakkında senaryo üretiyorsun. Köpeğim sağa sola pislemiyordu; kapıcının köpeğimden rahatsız olmasının yegâne sebebi "Köpek giren eve melek girmez", "Köpek abdesti bozar" türünden hurafelere inanan yobaz zihniyetli bir kişi olmasıydı. İran veya Afganistan gibi şeriat ile yönetilen bir ülkede değil, laik cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye'de yaşıyoruz; bir kapıcının dini kaygıları yüzünden evlâdım gibi sevdiğim köpeğimi evden atacak değildim. Ayrıca, kimse kimsenin kapısına dayanıp "Köpeğini evden at" deme hakkına sahip değildir; köpek sadece sulh-hukuk mahkemesinde açılacak bir dava sonucunda hakim kararıyla binadan tahliye edilebilir.
Ortadaki başlıca sorun köpek değil, kapıcının aynı zamanda apartman yöneticiliği yapmasıydı. Bir kişinin hem işçi, hem işveren konumunda olması hukuken mümkün değildir fakat apartmanda kimse yönetici olmak istemediği için kapıcıyı yönetici seçmişler. Kat malikleri toplantısında kapıcının yöneticilik görevine son verilmesini sağladım ve yöneticiliği kendim devraldım; kapıcı bu yüzden bana düşman oldu. Söylediğim hiçbir işi yapmıyor ve ters cevaplar veriyordu, öğlen servisine çıkmayı bile kesti. "Kapıcı yönetmeliğine göre dairelere öğlen servisi yapmak zorundasın" dediğimde "Yaptırabiliyorsan yaptır bakalım" diye cevap verdi ve tartışma büyünce küfür ederek üzerime saldırdı. Böyle davranan bir kapıcıyı hiçbir apartmanda barındırmazlar.
Hülâsa, kapıcı haddini bilseydi kimse onunla uğraşmazdı, ben de uğraşmazdım, hâlâ apartmanımızda yaşıyor ve çalışıyor olurdu. Kendi hataları yüzünden işine son verildi.
ben senden değil:hukuk severlerden çok özür diliyorum;
siz en iyisi o işi kaçırmayım? kapıcının yerine devam edin;