Cevap: İdare Mahkemesi karaları ve süre
bu konuda deneyımli olan bır yönlendırmecıye ihtiyacım var.benım 28.04.2010 da ankara ıdare mahkemesınde durusmam vardı.durusmadan sonra kararın bana hemen tebliğ edilmesını beklıyordum fakat karar yazıldıktan sonra size tebliğ edilcek denıldı.bu durumda bu cıkacak kararın hızlandırılması ıcın ne yapmam lazım veya sızlerın ongorulerıne gore ne kadar sure ıcerısınde bana kesın bır sonuc ulasır.saygılarımla
Duruşmadan sonra en geç 15 gün içinde karar verilmek zorundadır. Yani henüz karar verilmemiş de olabilir. Karar verildikten sonra bir süre de kararın yazılması alacaktır ancak ondan sonra karar size tebliğ edilebilir. Bu konuda İdare Mahkemesi Kalemine telefonlar kararın verilip verilmediğini ve eğer karar verilmişse kararın ne olduğunu sorabilirsiniz. Onlar bilgisayarlarındaki UYAP sisteminden size sonucu söyleyebilirler diye düşünüyorum.
sayın çobanoğlu sonucu ne yapıp etıysem oğrenemedım,yanı karar verılmıs fakat neden kaygı edıyorlarsada onuda bılmıyorum soylemedıler asıl sonucu.kararın yazılmasını beklıyorlarmıs.ondan dolayı cok huzursuzum .kendım uyaptan sureklı bakıyom yok bır gelısme.ama onların sıstemınde goruluyor.var mı bu konuda bır yonlendırmenız ne yapabılırım.
Madem Ankara'da değilsiniz dava dilekçenizi gönderdiğiniz ilinizdeki Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine gidiniz ve oradaki görevlilerden rica ediniz. Belki onlar sistemden sizin davanın sonucunu öğrenebilirler derim.
bulundugum ılın aslıye mahkemesınde oğrenebılınır mı sayın cobanoğlu bu kadar ıyı nıyetlı ve duyarlı yaklasımlarınızda dolayı teşekurlerımı sunuyorum..ankarada bır tanış veya adam olsa bakabılırmı bu durumda.neden sonucu soylemedıkı acaba 6.idare mahkemenın kalemı sonucu bılıyorum dedı fakat soylıyemem bey efendı kararın yazılması lazım dedı.neden soylemedıgıne anlam veremedım acıkcası
İdare Mahkemelerinin kalemleri karar yazılmadan sonucu pek söylemezler ancak bulunduğunuz ilin Asliye Hukuk Mahkemesinden veya bir tanıdığınız vasıtasıyla UYAP sistemine bakabilen birisinden öğrenebilirsiniz.
vatandaş uyaptan goremıyorum.ıla bır mahkemenın uyap sıstemı olmalı demı..bulundugum ılın aslıye mahkemesınden bakılabılınıyrsa pazartesı bakarım cok tesekurler sımdıden..
Vatandaş olarak UYAPtan dava sonucunu şimdilik göremiyorsunuz. Ancak Mahkemeler UYAPtan dava sonucunu görebiliyorlar. Umuyorum ilinizdeki Asliye Hukuk Mahkemesinden öğrenebilirsiniz ve dava sonucu lehinizedir.
cok tesekur edıyorum.sayın coban oğlu ılgınız ıcın.. yarın bunun ıcın ugrasacagım.