Cevap: Haksız şikayette bulunma
Tabi sizin için üzücü bir durum. Umarım yeni davadan ceza almazsınız. Artık dava sırasında tüm hukuki delillerinizi sunmak zorundasınız. HAGB kararı da CMK 231/11 maddesine göre değerlendirilir. Mahkeme hükmü açıklar ancak cezanın yarısına kadar olan bir kısmının infaz edilmemesine veya hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine ya da seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir maalesef.
milli eğitime şikayet etmiştim muhakkik gerek suç görmedi bende zaten üstüne gitmemiştim.şimdide iftira diye savcılık soruşturmayı tamamladı dava açtı.yazınızda görev le ilgili suçlar için ayrıcalık var azaltıcı suçu kaldırıcı unsurlar varsa öğrenmek istiyorum.
İdare muhtemelen ön incelemede suçlamanın delilsiz ve haksız isnat olduğu veya suçlamanın 4483 sayılı Kanun hükümleri ile yani görevle ilgisi olmadığı kanaatine ulaşmıştır ve herhangi bir işlem tesis etmemiştir. Kanunda görevle ilgili suçlar için ayrıcalık yoktur. Suçlamanın isnatsız olduğu ve suç oluşmadığı anlaşılmıştıR.
nasıl mahkemede iftira ile ilgili savunma yapmamı tavsiye edersiniz.kişi ablam her şeyini biliyorum.
En iyi savunma bir Avukat vasıtasıyla olur. Bu nedenle kendinizi savunmak için bir Avukat bulun derim.
çok doğru hakim istediği gibi yönlendirdi sen nasıl devlet memuruna iftira atarsın dedi ve yolladı..... yapılan usulsüzlükleri görmezden geldi....
şikayette yazdığım kendi adresim ilde. şikayet edilende ilde çalışıyor. ifadem ilde alındı.ikametim ilçede değildir.acaba ilçede görülen ve ifade vermediğim açılan iftira davasında şimdiden dilekçe versem şikayetimi ilde yaptım. mahkeme ilde görülmelidir diye kabul edilirmi.daha yeni ceza verdi hakim o görmesin davayı. ilde avukatımda var.yoksa çok zordurumda kalmak istemiyorum. teşekkürler.
Maalesef dava açılması gereken yerde ve mahkemede açılmıştır. Sizin dilekçenizle dava yeri değişmez. Artık avukatınızla beraber kendinizi savunmaktan başka bir çare yoktur diye düşünüyorum. İyi günler dilerim.
hakkımda sürekli annem ve ablam savcılığa kaymakamlığa şikayetlerde bulunmaktalar. hepside asılsız çıktı . tehdit.hakaret,devleti dolandırmak,nitelikli dolandırıcılık,sahte imza senet çalmak,iftira,daha neler neler 30.40 tane var.savcılığa şikayet ediyorum bunlar iftira olmaz diyor.ben bir şikayet ettm. iftiradan dava açıp mahküm ettirdi.bu kadar suçlama ve şiayette hiçmi iftira suçu oluşmaz. ne yapmamı tavsiye edersiniz.