Cevap: Kimi icraya vermeliyiz?
Kiraciya zamaninda kiranin tarafima odenmesi ile ilgili noterden yazi gonderdigimi hatirlatinca, siz o yaziyi benimle beraber 2 kisiye daha gondermistiniz dedi ama o donemde diger 2 ismi bana veren oydu ve isimlerinden baska hicbir bilgileri bulunmuyor bende. Bana gelecek Icra tebliginde tutar borc toplaminin %33 unden fazla olursa sana karsi dava acarim diyor. Kirayi her ay bu kisi tek basina yatiriyordu. Hepsini bu kisiden isteyemezmiyim?
Biraz karışık bir durum.
Şimdi sizinle sözleşme yapan A kişisi var.
Ama evde B ve C oturuyor şu anda, A oturmuyor.
eskiden üçü parayı birleştirip parayı A yatırıyordu. doğru mu anladım?
Kira sözleşmesini siz ve A yaptığınızı kabul edelim. A kişisi size sözleşmeyi fesh ettiğine dair yazılı bir şey verdi mi?
Eğer bir şey vermediyse sizin kira sözleşmeniz A kişisiyle devam eder. Sözleşme uzamış olur.
Bu durumda tüm borcu A kişisinden talep edebilirsiniz.
Evet karışık bir durum, kiracı ben evi satın aldığımda oturmaya devam eden kiracı (A) sözleşmeyi benimle değil benden önceki ev sahibiyle yapmıştı, ben satın aldıktan sonra kirayı bana eski sözleşmeyi yapan kişi ( kiracı değil ev sahibi konumundaki kişi ) elden veriyordu.. Sonra bu kişiyle aram bozuldu ve kiracılardan asıl kişiye ulaşamadım ,kefil gözüken kişiye (B) ulaştım ve bana ödemesini istedim, bana 2 ev arkadaşının isimlerini verdi ve kendilerine noterden yazı göndermemi istediler, gönderdim. Kefil (B) bu noter yazısından sonra kirayı benim banka hesabıma ödemeye başladı. (Bu kişiler arasında sözleşmede adı geçen kiracı yok, o dönemde aklıma gelmedi sormak )
Önce bana, ben sözleşmeyi yaptığım kişiye ( yani kontratta adı geçen benden önceki yetkiliye) sözlü bildirimde bulundum anahtarı almadı bende evi boşalttım gittim dedi, kendisine zamanında gönderdiğim noter yazısından bahsedince yazıyı 3 kişiye gönderdiğimi bu sebeple kendisinden icra tebliğini %33 ten fazla istersem bana karşı dava açacağını söylüyor. Ben bana verdiği diğer 2 isimle ilgili bir bilgi bulamadığım için onlara icra tebliği gönderemiyorum. (Bu arada anahtarı hala teslim etmediğinden eve giremiyorum). Ne yapmamı önerirsiniz?
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
Evet karışık bir durum, kiracı ben evi satın aldığımda oturmaya devam eden kiracı (A) sözleşmeyi benimle değil benden önceki ev sahibiyle yapmıştı, ben satın aldıktan sonra kirayı bana eski sözleşmeyi yapan kişi elden veriyordu.. Sonra bu kişiyle aram bozuldu ve kiracılardan kefil gözüken kişiye (B) ulaştım ve bana ödemesini istedim, bana 2 ev arkadaşının isimlerini verdi ve kendilerine noterden yazı göndermemi istediler, gönderdim. Kefil (B) bu noter yazısından sonra kirayı benim banka hesabıma ödemeye başladı. (Bu kişiler arasında sözleşmede adı geçen kiracı yok, o dönemde aklıma gelmedi sormak ) .
Önce bana ben sözleşmeyi yaptığım kişiye sözlü bildirimde bulundum anahtarı almadı bende evi boşalttım gittim dedi, kendisine zamanında gönderdiğim noter yazısından bahsedince yazıyı 3 kişiye gönderdiğimi bu sebeple kendisinden icra tebliğini %33 ten fazla istersem bana karşı dava açacağını söylüyor. Ben bana verdiği diğer 2 isimle ilgili bir bilgi bulamadığım için onlara icra tebliği gönderemiyorum. (Bu arada anahtarı hala teslim etmediğinden eve giremiyorum). Ne yapmamı önerirsiniz?
Şu anda evde oturan kimse var mı?
Evde en son kimler oturdu?
Son zamanlarda ödeme yapıldı mı?
veya en son ne zaman ödeme yapıldı?
Bana mailde yazdığı ev arkadaşlarım evden ayrıldı bende çıkıyorum, en son o tekbaşına kalmış anladığım. En son mart ayında kira ödedi. Dün gel evi bana teslim et diyorum hala oralı olmuyor.