Cevap: Üniversiteyi idare mahkemesine bildirme
http://www.tip.duzce.edu.tr/mevzuat/...yonetmelik.pdf hocam bu düzce tıp fakültsi resmi sitesinde yayınlanan yönetmelik, ved bunda hiç düzce ünv hastansi başhekimliği imzalı felan diye yazmıyor. sadce raporlu diyor. okulda asmışlar onda ama öyle yazıyor. vede onu gerekçe gösterdiler bana. şimdi napmalıyım?? resmi sitsinde böyle kendilerinde ööle. hangisi geçerli nerden bilcem? üçkağıtmı var yoksa kafalarına göre mi değiştirdiler?
Canınızı sıkmayın siz diğer derslerinize çalışın. Hukuk sizin derdinize çare bulur. Eğer dava açar ve kazanırsanız, dava sonucu kesinleştikten sonra maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ancak umarım yarın kağıdınız Başhekimlikçe onaylanır. Böylece gereksiz yere mahkeme süreçleriyle uğraşmazsınız.
Siz hemen fakültenin belirttiğiniz sitesindeki Yönetmeliği bilgisayarınıza web sitesi olarak kaydedin. Bunun size mahkemede çok faydası olur. Sizin için uygulanması gereken Yönetmelik bu Yönetmelik olması gerekir. Ayrıca şu fakültenizin sitesinde şu linkte http://www.duzce.edu.tr/rektorluk/yo.../tipfakyon.htm yine başka bir Yönetmelik taslağı var. Acaba size Yönetmelik olarak gösterdikleri bu taslak mıdır? Öyle ise hiç önemi yoktur. Madem mazeretinizi kabul etmediler o zaman sizi sınava almaları gerekirdi. Mazeretinizi kabul etseler sizi mazeret sınavına tabi tutmak zorundalar. Bu işte bir sürü hukuka aykırılık var. Yine üzülmeyiniz diyorum.
hocam evet o yolladığınızdaki de benimkiyle aynı olan. bana sundukları yönetmelik yok hocam internette felan, kafalarına göre uydurma gibi yazmışlar ama hiç yok yani öyle bişey. salı halletcem hocam öğrenci işlerine gidip bşhekimlikten alınca. vallahi canımı çok sıktı hocam dekan bey özellikle. rahatsızım gelemedim eziyet çekiyorum ya hocam sadece 1 ders için. çok anlayışsız insanlar ya sözde doktor hocam bunlar insanlardan anlıyorlar :) komik valla. kimseye Düzce Tıp Fakültesi ni tavsiye etmiyorum bu arada. çok teşekkür ederim hocam sizede gerçekten çok saolun bilgileriniz için. gelişmeleri buraya yazarım hocam soru olursa. tekrar çok teşekkür ederim.
slm hocam terkrardan. hocam şimdi de rapor sayılmadığı için ( rapor 7 günlüktü ve de bu komiteyi de kapsıyordu 3 günü) ben bu sınavında 3 günü yok yazıldım, vede bu sınavada devamsızlığın geçti giremiyorsun diyolar. hocam mahkemeye verince rapor kabul görürse bu sınavı da mı tekrar yapmak zorunda kalcaklar? sınav cuma günü ve giremiyorsun diyorlar.
Eğer Mahkeme YD kararı verir ve sonradan da iptal kararı verirse, o kabul edilmeyen rapor nedeniyle uğramış olduğunuz tüm hukuka aykırılıklar giderilecektir. Tabiki katılamadığınız sınavları da yeniden alacaksınız.
hocam final sınavı 30 unda haziranın. diğer sınav 14 haziran. yani derslere gideyim demi gireyim bu sınava. belli olurmu peki 30 una kadar nasıl olur? belli olmazsa ne olur yazın felan belli olursa? ben girememiş olacağım neticede finale de. ben p.tesi gidiyorum ve bir avukatla konuşup hocam düzcede halletmeye çalışıyorum. avukat ücreti felan varmı hocam ? yani öğrenciyim neticede kısıtlı hrşeyim. ne kadar tutar ücret olarak?
Siz fakültedeki derslere katılınız. Bence Pazartesi gününe kadar beklemeden bir avukatla konuşunuz. Sanırım Avukat sizi anlayışla karşılar ve size öğrenci olduğunuz için avukatlık ücreti konusunda yardımcı olabilir. Davayı kazanırsanız zaten avukatlık ücretini Üniversite öder. Siz önce asıl Yönetmelik hangi Yönetmeliktir onu araştırın. Zira Yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali ve raporunuzun kabul edilmemesi işlemlerinin ikisi birden mi iptal davası konusu olacak yoksa sadece raporunuzun kabul edilmemesi mi dava konusu olacak bunu belirleyiniz.
son sınava aldılar hocam sorun çıkmamış yoklamada. başhekimliğe gittim dekanlığa yazı yazcaz biz dediler. yaz p.tsi yada salı gitcek dekanlığa. bakalım ne yazılcak bilmiyorum. eğer yok derlerse gideceğim avukata vede mahkemeye vereceğim. teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldunuz gerçekten. böyle bir site olduğu için çok şanslıyız, insanlara çok yardımcı oluyorsunuz. hayatta gerçekten 2 önemli şey var bence, birisi insn yaşamı, diğeri insan hakkı. doktorlar insan yaşamı için varlar, sizlerde insanların hakları için. :) çok teşekkür ederim tekrar hocami yine bir sorun olursa buradan yazabilirim değilmi? bilgilriniz için çok saolun. :)
Öncelikle şimdilik gözünüz aydın olsun. Umarım gelişmeler bundan sonra da lehinize olur ve bir öğrenci olarak bir sürü hukuki süreçle uğraşmak yerine vaktinizi derslerinize harcarsınız. Umuyorum Dekanlık ve Başhekimlik hukuka aykırı davrandıklarını anlamışlardır ve mahkemeye gerek kalmaz. Hukuki sorunlarınızı tabiki yazabilirsiniz.