Cevap: kiracının habersiz evi terketmesi hk.
01.07.2009 tarihinde daireyi kiraya verdım ılk ayın kirasını peşin aldım odeme her ayın 1-5 arası bankaya yatırılacaktı kontrata yazdık ama kıracı ılk aydan sonra hic bir ay gününde ödemedı kafasına göre 2 ayda bır 3 ayda bır belırsız tarıhlerde telefonla defalarca arayarak zorla ödeme yaptı 2 ay gecıktırınce noterden kendım 3 kez ihtarname cektım her ıkısınde de 30 gün süre dolmadan kira zamanında olmasada odedı şimdı mart ve nisan ayları için tekrar ihtarname cektım ve kira aktının yenılenmıyecegınıde belırttim bu ihtarda 30 gün daha dolmadı beklıyorum 01.07.2010 tarihinde 1 yıllık sure doluyor bu tarihte bunu nasıl tahlıye ettırebılırım icraya vermek ıstemıyorum sadece tahlıye yapsam yeter kira kontratında muacceliyet diye bir madde var okuduklarıma gore bu madde tahlıyeyı engellermı şimdıden teşeşkür ederim
muacceliyetin tahliye ile ilgisi yok, sözleşme bittiğinde 2 haklı ihtar ile kiracıyı tahliye edebiliyorsunuz..
benim başka bir sorum, kracı evden çıktığı için icra kağıdını nereye göndereceğim, elimde tc kimlik numarası var, sgk dan araştırıp şu an bi yere çalıştığını öğrendim elimde işyeri numarası var fakat sgk yı aradığımda işyeri adı hakkında bilgi vermiyor, bu durumda ne yapılıyor?
bana cevap verebilecek kimse var mi?
hukuçu değilim ama bildiğim kadarı ile sözleşmenin yani kontratın geri kalan aylara ait tüm kiraları isteyebilirsiniz ..bu kiracılar bizi bayağı bir hukuk bilgisi sahibi yaptılar :)
evet öyle ,baya bi bilgi edindik ama konuyu kime açsam hiç uğraşma diyor, avukatada danıştım emlakçıyada, genelde bu tip davalarda kiracı haksızda olsa sonuç kiracı lehine çıkabiliyor dediler, bu doğrumudur?
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
evet öyle ,baya bi bilgi edindik ama konuyu kime açsam hiç uğraşma diyor, avukatada danıştım emlakçıyada, genelde bu tip davalarda kiracı haksızda olsa sonuç kiracı lehine çıkabiliyor dediler, bu doğrumudur?
yeliz hanım.. diyelimki aleyhine çıktı değişen bişey olmuyor icra yı infaz edeceksiniz para. taşıtacaksınız para. eşyayı muhafaza edeceksiniz para .bide o eşyaya zarar geldiğini düşünün o da para . bide dyorum ya ağır aksak işliyor .yani hem vaktiniz hem paranız bol olucak sırf gıcıklığına hani sürüm sürüm süründürmek denir ya o zaman kiracınız ile o şekilde uğraşıcaksınız ..yine adalet mülkün temeli imiş diyelim :)
evet uğraşmak gerekecek, ben evin anahtarını bile teslim alamadım, en iyisi avukata devretmek.
Yönetim Notu: Hukuki.net üzerinden avukat bulmak yasaktır. Forum kurallarına uyunuz.
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
bilmiyordum..
anahtarı teslim alamadığınız için eve giremiyorsunuz da bide böyle bi durum var kiracı evde eşyam vardı diyebiliyor daha sonradan .mahkemeden talep edeceğiniz bilirkişi ve çilingir ile birlikte açabiliyosunuz evi .. allah kolaylık versin