Cevap: Reşit olmayan kız arkadaşımla ilişkim oldu, şikayet olursa ne yapmalıyım?
Alıntı:
lem35 rumuzlu üyeden alıntı
Kız arkadaşım 1990 doğumlu ben 1988 doğumluyum ve birbirimizi seviyoruz.. .Bayağı olgun gösteriyor kız arkdaşım, yani yaşını göstermiyor. Ben de göstermiyorum. Sorum şu olacak; ben kız arkdaşımla özel şeyler yaşadım onun isteği ile... Şu anda kızın ailesi beni biliyor ve istemiyorlar eger beni şikayet ederlerse ne olur? Kızımı rahatsız ediyor diye? özel birşeyler yaşadığımız öğrenilirse ne gibi şeyler olur? Bayağı önce yaşadık 2 ay önce?
İşin aslını merak ettim şimdi foruma girersen eğer bu konuyu düzgün bir şekilde yazar mısın? 1995 ise 95'tir burada bize doğru söylediğin taktirde senden bir şeyler gitmeyecektir ama yalan söylemen yanlış bilgi almana neden olacaktır. Neyse o dur burada sana kimse sapık muamelesi yapacak değil, seni bizde yargılamayacağız. Hakim karşısına çıktın diyelim kız 1995 doğumlu sen 90 olduğunu mu iddaa edeceksin?
Zaten konu açan suçlu olan taraf olsa da ya arkadaşının başına gelmiş gibi anlatıyor yada kendi yaptığı suçu kendisine işlenmiş gibi gösteriyor :)
Aşşağıdaki sana yeter herhalde? eğer kız 15 sen 20,21 yaşında isen o zaman işin biraz daha kötü :)
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
Reşit Olmayanla Cinsel İlişki Suçu
Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu 5237 sayılı Yeni Ceza Kanununun 104. maddesinde düzenlenmiştir.
TCK 104. maddeye göre; “Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”.
Maddenin 2. fıkrasında ise failin mağdurdan beş yaştan daha büyük olması ağırlaştırıcı sebep olarak düzenlenmiştir.
Suçun Mağduru; Onbeş yaşını tamamlamış algılama yeteneği gelişmiş ve fakat on sekiz yaşını tamamlamamış çocuklardır.