Cevap: aldatıldım, şiddet ve hakaret görüyorum boşanmak için neler yapabilirim
Hepsini harfiyen yerine getireceğim, son verdiğiniz bilgide çok iyi oldu evet eşime vermiştim kesinlikle bunuda ekleyeceğim.
Şükür ki ailem hep yanımda.
Tekrar çok ama çok teşekkürler.
Rica ederim. Bu site hukuki yardım amaçlı mevcut. Avukat üyelerimiz ve hukuki bilgileri olan ve online olan her üye bu bilgileri verebilirdi.
Aileniz madem ki hep yanınızda, isterseniz aileniz sizin için avukat tutabilir. İlla ki baroya gidip avukat istemenize gerek yok. Aileniz size avukat tutabilecek maddi gücü varsa tutabilirsiniz. Yasal bir engel yok.
Ayrıca vakit buldukça forumu geriye doğru okumanızı tavsiye ederim. Okuduğunuz her forum sorusunda hukuki yanıtlar bulacaksınız. Medeni kanun ve yaşanan olayları okudukça bilginiz artar. Bilginin zararı olmaz.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim. Bu site hukuki yardım amaçlı mevcut. Avukat üyelerimiz ve hukuki bilgileri olan ve online olan her üye bu bilgileri verebilirdi.
Aileniz madem ki hep yanınızda, isterseniz aileniz sizin için avukat tutabilir. İlla ki baroya gidip avukat istemenize gerek yok. Aileniz size avukat tutabilecek maddi gücü varsa tutabilirsiniz. Yasal bir engel yok.
Ayrıca vakit buldukça forumu geriye doğru okumanızı tavsiye ederim. Okuduğunuz her forum sorusunda hukuki yanıtlar bulacaksınız. Medeni kanun ve yaşanan olayları okudukça bilginiz artar. Bilginin zararı olmaz.
Evet forumu geziyorum ve yapmamam gereken şeyleri yaptığımın farkına varıyorum özellikle büyük oğlum konusunda aslında burada bizlere çok dersler var.
Ailem yanımda ama onlarında gelirleri belli bir evleri ve emekli maaşları var ancak tanıdık bir avukat abim var ama onunda alanı bu değil zaten bu yüzden sizlerden yardım istedim ayaklarımın üstüne sağlam basmak ve eşimin çocuklarıma olan düşkünlüğü kullanmasına izin vermemek için çünkü eline geçen her fırsatta büyük oğlumu alıp götürmekle tehdit edilir durumdayım.
Siz yinede özel bir avuka tutman senin için daha iyi olur derseniz imanlarımı sonuna kadar zorlarım avukat masraflarından da haberim yok gerçi.
Cevap: Aldatıldım, şiddet ve hakaret görüyorum boşanmak için neler yapabilirim
Alıntı:
erenes rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
10 senelik evliyim. 2 sene önce eşimi telefonda evli başka bir kadınla beni aldatırken yakaladım. kardeşim ve ben kadınla gidip konuştuk, telefonda bana olan mesajlarıda var ayrıca uzun süreli görüşmelerinide telefon faturalarından biliyorum. Bu süre zarfında eşimden sürekli eziyet gördüm en son 2008 kasımında beni çok şiddetli döverek çocuklarımıda alıp ailesinin yanına kaçtı bende hastaneden rapor alıp karakola başvurdum davacı oldum. 2 ay ayrı kaldık ancak pişman olduğunu söyleyip tekrar deneyelim dedi bende kandım 2 tane oğlum var biri 10 biri 3,5 yaşında. Dava sonuçlandı eğer aynı şeyler tekrar ederse para cezası alacak.
Ancak problemler aynen devam ediyor 5 ay önce yine kadınla görüştüğünü öğrendim, her tartışmada ve işine gelmeyen her konuşmada aileme ve bana hakaretlerine, şiddete devam ediyor. Çocuklarımı ona bırakmak istemiyorum bunun için anlaşmalı boşanma yoluna gitmek istiyorum ama bir yandan da bana yaptıkları yanına kar kalsında istemiyorum bana neler yapabileceğimi, ne kadar nafaka alabileceğimi yada talep edebileceğimi (şu an uzman oldu tayini çıkacak ve eline 5000-6000 TL para geçecek) çocuklarımın velayeti kime verilir (şu an çalışmıyorum) konularında yardım edebilirmisiniz.
Birde daha önce çalıştığım için birikmiş 8000 TL paramıda araba alabilelim diye ona vermiştim mallar konusunda nasıl bir paylaşım olur.
çok karışık olduysa özür dilerim kafam çok karışık lütfen acil yardım.
Bence burada ;eşinizin sizi aldattığı kadının beyanları ve kararı , önemli düğüm noktası.....yüzyüze görüşmenizde , olayı kabullendi mi?...kabullense bile mahkemede hem kadın hem eşiniz iddiaları reddedeceklerdir....ayriyeten davanın temyiz ve diğer yazışmalarla 2 seneye kadar uzayabileceğini de unutmayın.....anlaşma tekliflerini de yabana atmayın derim....
evet kabullendiler hatta bununla ilgili ikisininde mesajları telefonumda kayıtlı. Davanın hızlanması için neler yapmam gerekir kasım 2008 de şiddetten dolayı mahkeyemeye verdim onun raporlarıda elimde .
Sayın erenes, avukatınızı tutup bu konuyu avukatınızla değerlendirirseniz daha iyi olur. Tüm delilleri avukatınız eşinize belirtip, maddi taleplerinizi kabul etmesi halinde anlaşmalı boşanabileceklerini söyleyebilir. Bu sayede aldatma konusu gündeme gelmemiş ve o kadının kocası da bu durumdan haberdar olmamış olur.
Aklıma az önce geldi. Onu da belirteyim. Diyelim ki anlaşma olmadı ve çekişmeli boşanma davasını açtınız. Zinayı ispatladıktan sonra o kadına da manevi tazminat davası açma hakkınız var. Aynı şekilde karşı tarafın yani kadının kocası da sizin kocanıza zina sebebi ile manevi tazminat davası açma hakkı var.
Yani kocanız için anlaşmak her açıdan karlı. Öteki türlü bu zina ayyuka çıkmış olacak. Ve diğer kadının kocası da durumdan haberi olmuş olacak. O koca büyük ihtimal sizinle görüşmek isteyecek. Sizde elinizdeki mesajları gösterdiğinizde o kocanın sessiz kalacağını hiç sanmıyorum. Çünkü olay gerçekten feci.
Alıntı:
erenes rumuzlu üyeden alıntı
evet kabullendiler hatta bununla ilgili ikisininde mesajları telefonumda kayıtlı. Davanın hızlanması için neler yapmam gerekir kasım 2008 de şiddetten dolayı mahkeyemeye verdim onun raporlarıda elimde .
-şahitlerin açık isimleri,adresleri ve hangi konuda şahitlik edecekleri;kafi miktarda tebligat posta pulu....
-ayrı yaşıyorsanız ,tedbir nafakası talebiniz,varsa eşinizin maaş bordrosu ibrazı.....
-kendinize ait her türlü bilgi ve belgenin teslimi.....
Bunlara benzer ,kendinizce önemli delillerinizi ve isteklerinizi , önceden yazılı beyan ederseniz , süreden tasarrufunuz olacaktır....
Bunları öğrenmek benim için gerçekten çok iyi oldu gözümü iyice açtınız. En azından şu an barodaki bir avukata gittiğimde neler sorabileceğimi daha iyi biliyorum ve kendi adıma hangisinin daha iyi olacağına daha iç rahatlığı ile karar verebileceğim. İyi ki varsınız.
Rica ederiz.
Bir konuda da bilgi vereyim.
Boşanma süreci prokolojik açıdan yıpratıcıdır. Kocanız daha evvel şiddet uygulamış size karşı ve ceza davası da açılmış. Sizde bu zina davası ile kocanızı zor duruma sokacağınız için sizi tehdit edebilir. Telefonla ya da kapınıza gelerek farketmez. Yapacağınız şey avukatınızla ya da avukatsız bulunduğunuz ilin savcısına gidip eşinizin sizi tehdit etmesi sebebi ile şikayetçi olmanızdır. Ve tehdit edilmeniz sebebi ile de 4320 sayılı Aileyi koruma yasası sebebi ile eşinizin uzaklaştırılmasını savcıdan talep edeceksiniz. Savcı da hiç bir araştırma-kovuşturma yapmaksızın Aile mahkemesinden hemen eşinize 6 aya kadar uzaklaştırma kararı çıkartacaktır.
Bu yasayı okumak isterseniz arama motoruna 4320 sayılı aileyi koruma yasası diye yazın. Çıkan linklerden yasayı okuyun. Son derece anlaşılır bir dil ile yazılmıştır kanun. Okumanız iyi olur. Çünkü bu yasa kadınlar ve çocukları daha çok ilgilendiriyor.