Cevap: Öğrencim Beni Darp Etti
Sayın okunmaz,
Eğer öğrenciden veya yakınlarından bir tehdit gelirse ve bu tehdit başkalarının yanında yapılırsa bu durumu da vereceğiniz bir dilekçe ile bildirin, tanıklarınızı da bildirin.
Bununla birlikte, bulunduğunuz ilin Baro'sundan tarafınıza bir vekil tayini isteme hakkına da sahipsiniz. Bir avukat yardımı işinizi belki kolaylaştıracaktır.
Sayın Hocam,
Öğrencinin kaçıncı sınıfta olduğunu yazmamışsınız ancak lise son sınıfta dahi olsa bu sınıftaki ortalama öğrenci yaşı 17 dir. Öğrencinin 20 yaşında olması başlı başına sorunlu bir öğrenci olduğunu gösteriyor. Muhtemelen askerlik nedeni ile okuyordur. O yaşta aklı başında bir öğrenci Üniversite 3 de okuyor olmalı.
Telefonlarınıza kayıt sistemi kurun herhangi bir tehdite karşı. Ayrıca aklınıza gelen her türlü güvenlik önlemini alın ancak asla taviz vermeyin. Bakın ceza aldığında veya ertelendiğinde KUZU KESİLECEKTİR. Bundan en küçük bir şüpheniz dahi olmasın.
Konuyla ilgili bir şey daha soracağım.
Olası bir uzlaşma durumunda direkt davamdan vaz mı geçiyorum? Yoksa bir uzlaşma metni oluşturuluyor, benim çeşitli taleplerim buraya yazılıyor ve bunlar imza ile güvence altına mı alınıyor?
Alıntı:
okunmaz rumuzlu üyeden alıntı
Olası bir uzlaşma durumunda direkt davamdan vaz mı geçiyorum? Yoksa bir uzlaşma metni oluşturuluyor, benim çeşitli taleplerim buraya yazılıyor ve bunlar imza ile güvence altına mı alınıyor?
Uzlaşma hocam sonuna kadar git işin,kararlıydın noldu.Kes ilişiğini o öğrencinin.
Alıntı:
okunmaz rumuzlu üyeden alıntı
Hocam,
O konu size bağlı. Her iki türlü de yapabilirsiniz. Araya bir uzlaştırıcı avukat girebileceği gibi hukuk eğitimi almış biri de uzlaştırıcı olabilir. Bu durumda kendilerine ücret ödenir, şartlar belirlenir, tazminat istiyorsanız bu belirlenir.
Ancak KESİNLİKLE UZLAŞMAYIN. . Kesin ipini gitsin!!!
Arkasından bir de hukuk mahkemesinde maddi manevi tazminat davası açın!
Hocam birşeyi merak ettim,sakın yanlış anlamayın.Siz hiç sınıfta öğrenci aşağıladınızmı,dövdünüzmü ?
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Hocam birşeyi merak ettim,sakın yanlış anlamayın.Siz hiç sınıfta öğrenci aşağıladınızmı,dövdünüzmü ?
Sayın feyyar,
Bunun konuyla alakası ne? Bu gerekirse mahkeme aşamasında mahkeme tarafından ortaya konulacak bir husus. Bu soruya cevap verilmemesini öneriyorum.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Uzlaşma hocam sonuna kadar git işin,kararlıydın noldu.Kes ilişiğini o öğrencinin.
Öğrenciye zaten örgün eğitim dışına çıkma cezası verilecek. Aksi halde uzlaşmamım mümkün olmadığını ilgililere ifade ettim. Örgün eğitim dışına çıkma cezası verildikten sonra olayın adli boyutunu "belki" bir daha değerlendirebileceğimi ifade ettim. Ancak o konuda yine de kesin kararımı vermiş değilim.
Alıntı:
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın feyyar,
Bunun konuyla alakası ne? Bu gerekirse mahkeme aşamasında mahkeme tarafından ortaya konulacak bir husus. Bu soruya cevap verilmemesini öneriyorum.
Neden sayın Başak,sorulur.Ben kesinlikle öğrencinin bu yaptığını haklı çıkaracak söylemlerde bulunmaktan kaçınırım,çünki suça ortak olmam.Ama bir dakıka şunu da benim söylememi kimse engellememeli.Bu ülkede şuda bir gerçek hepsi için söylemiyorum ama,azımsanmayacak derecede eğitmenlerimiz,velilerimizin ne hikmetse eti senin kemiği benim sözüne alışıktırlar.Çok rahatsız olduğum için bunuda dile getirmek istedim,belki burası tam yeri değil ama,bana göre benzerlik taşıyor.Ama tersi olmuş burda.Öğretmenine kaba kuvvet uygulayan öğrenciye nasıl tepki veriyorsak,bence onun en az yarısınıda öğrencisini sınıfta tartaklayan öğretmene duymalıyız.Benim anlatmak istediğim bu.
Konuyla ilgili yeni bir sorum olacak. Öğrenci okuldan tasdikname ile uzaklaştırıldığında, bir eğitim-öğretim dönemi başka okulda okuduktan sonra isterse eski okuluna dönebiliyor. Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinde böyle yazıyor. Yani bu öğrenci bu dönem tasdikname ile uzaklaştırılırsa gelecek dönem okulumuza geri gelme hakkı var. Yönetmelik ona bu hakkı tanımış. Burada şöyle bir sorum olacak. Farz edelim bu öğrenciyle uzlaştık. Bir uzlaşma metni düzenlesek ve o metinde "Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinin ..... maddesinde bana tanınan bir dönem sonra okuluma dönme hakkımı kullanmayacağımı taahhüt ediyorum." şeklinde bir cümleyi imzalatsak bu hukuken geçerli olabilir mi? Yani kişi, imza ile taahhüt ederek yönetmeliğin kendisine verdiği haktan vazgeçebilir mi? Yoksa bunun hukukî dayanağı yok mudur?
Şimdiden teşekkür ederim.