Cevap: Kiracı tahliye davası
az önce adliyeden geldim ..kiracı evde olmadığı ve evin bağlı olduğu muhtarlıkta kaydı olmadığı için tebligat yapılamamış ve geri gelmiş ..tuik kayıtlarından eski oturduğu evin adresi yani bağlı olduğu muhtarlığa gitmesi için yeni bir tebligat gerekiyormuş onuda yaptık bilmiyorum ne olacak birde polis marifeti ile savcılık talebi oluyor onuda yaptık ama o zayıf bir ihtimal evde yakalıyacak alıp karakola getirecek ve ancak alacağınızı tahsil edebileceksiniz o da parası varsa ...daha doğrusu öderse ? zor işlermiş . avukata versen ne farkedecekki ? tebligatı yapamııyorsunuz yeni tebligat bağlı olduğu muhtara gidermiş o da nasıl işse oturduğu adreste değil oturmadığı adreste alacaklı arıyoruz ..en az bir ay daha sarktı ve kira vermeden evimizi ardiye gibi kullanmaya devam ediyor olacak ..durum bu yani ..
Muhtarlıkta kaydı olması şartı da nereden çıktı?
Böyle bir şart yok.
Fiili olarak oturduğu yer de tebligat yapmak zorundadır.Dağıtıcı.
Komşularına soracak,yöneticiye soracak orda oturuyorsa ,yada işyeri ise oraya yapacak..
Tebligat memuru suç işliyor.
icra dairesinde bana aynen böyle söylediler .tebligatı yapacak kimse olmadığı için muhtara gidermiş .muhtarda kayıtlı değilmiş ben kendi imkanlarımla tuik kayıtlarından bağlı olduğu adresi buldum zaten o evde kiracımızın kendi adına kayıtlı .şimdi yeniden tebligat yaptık tekrar dilekçe tekrar para tekrar her şey tekrardan :(
Vatandaş nerede fiili olarak duruyorsa tekrar oraya tebligat yaptır. Hatta hızlı posta yaptır.Pttnin özel hizmeti.Aynı adreste ise.Öbür tarafta oturmuyorsa sırf muhtar kaydı olsa da geçersizdir.
teşekkürler yardımlarınız için . ama teslim edecek birini yine bulamazsa hızlı posta ile göndersekte ne farkedecek .illaki imza karşılığı teslim alınması gerekmiyormu onu anlayamıyorum ?
Tebligat kanunu derki;
Ey POSTACI
Adrese git.
Kapıyı çal.
Açan yoksa
1-Komşularına ,yöneticilere sor Burada bu adreste vatandaş x oturur mu, oturuyorsa nerededir.Komşu derki iştedir.Hayır burda öyle biri oturmuyor.
a-Oturuyor
b-Oturmuyor
Oturmuyorsa tebligat geri döner.
Oturuyorsa ,geçici olarak orada yoksa işte ise,veya akşam geliyorsa
Postacı kapıya 2 numaralı haber kağıdını yapıştırır.
Komşunun,veya yöneticinin de imzasını alır.Ve tebligatı muhtara bırakır.
mUHATAB eve geldiğinde
Kapısında tebligatın muhtarda olduğunu oradan alması gerektiğini belirten haber kağıdını alacaktır.Kapıya yapıştırılan tarih tebligat tarihidir ve geçerlidir.
Yoksa ; Eve veya işyerine çıkmadan ,komşulara sormadan ,muhtarda kaydı yok deyip tebligatı geri yollayan PTT MEMURU
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN CEZA ALMAYA HAZIR OLSUN.
Alıntı:
hakan keskin rumuzlu üyeden alıntı
icra dairesinde bana aynen böyle söylediler .tebligatı yapacak kimse olmadığı için muhtara gidermiş .muhtarda kayıtlı değilmiş ben kendi imkanlarımla tuik kayıtlarından bağlı olduğu adresi buldum zaten o evde kiracımızın kendi adına kayıtlı .şimdi yeniden tebligat yaptık tekrar dilekçe tekrar para tekrar her şey tekrardan :(
muhtarlık kaydı olduğu ev kendisinin mi? yoksa kaydı orda, kendisi sizin evde mi?
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
muhtarlık kaydı olduğu ev kendisinin mi? yoksa kaydı orda, kendisi sizin evde mi?
kaydı sahip olduğu evde ve evinde kiracı var kendisi ise bizim evde ..yukarıda güzel izah edilmiş tebligat kanununu fakat orda bir durum var birisi imzalamalı yönetici komşu vs.diyor . imzalamazsa ne oluyor ? muhtara gidiyor fakat kaydı yok ? biz şimdi sahip olduğu evin adresine gönderdik( oradaki muhtarlıkta kayıtlı ) ama bende biliyorumki yine bir netice alamıyacağız ,kiracısı diyecekki burda oturmuyor bu durumda biz bir ay daha vakit kaybetmiş olacağız .kiracı bekliyorum tebligatı gelsin ona göre hareket edicem diyor resman dalga geçiyor anlamadım gitti :(
Alıntı:
hakan keskin rumuzlu üyeden alıntı
kaydı sahip olduğu evde ve evinde kiracı var kendisi ise bizim evde ..yukarıda güzel izah edilmiş tebligat kanununu fakat orda bir durum var birisi imzalamalı yönetici komşu vs.diyor . imzalamazsa ne oluyor ? muhtara gidiyor fakat kaydı yok ? biz şimdi sahip olduğu evin adresine gönderdik( oradaki muhtarlıkta kayıtlı ) ama bende biliyorumki yine bir netice alamıyacağız ,kiracısı diyecekki burda oturmuyor bu durumda biz bir ay daha vakit kaybetmiş olacağız .kiracı bekliyorum tebligatı gelsin ona göre hareket edicem diyor resman dalga geçiyor anlamadım gitti :(
kiradaki evinizin mahallesi X
kiracınızın kiradaki evinin mahallesi Y olsun.
X'deki kiracının kaydının Y'deki muhtarlıkta olduğuna eminseniz;
Y'deki kiracıya söyleyin/rica edin postacı Y muhtarlığına bıraksın.
İcabında Y muhtarına da bilgi verin böyle böyle diye.
Alopost ile mi gönderdiniz normal posta ile mi?
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
kiradaki evinizin mahallesi X
kiracınızın kiradaki evinin mahallesi Y olsun.
X'deki kiracının kaydının Y'deki muhtarlıkta olduğuna eminseniz;
Y'deki kiracıya söyleyin/rica edin postacı Y muhtarlığına bıraksın.
İcabında Y muhtarına da bilgi verin böyle böyle diye.
Alopost ile mi gönderdiniz normal posta ile mi?
Aps ile gönderilmiş . bir deneyelim gidip ama kiracısı yaparmı böyle birşey bilmiyorum . bir avukata devredip bütün alacaklarımı avukata devretmeyi düşünüyorum paradan puldan vazgeçtim artık kasım 2009 dan beri sadece tek bir kira verdi oda ilk ay . ne alacaksa hepsini alsın uğraşamıyacaz anlaşılan, bize evi boş teslim etsin başkada bişey istemiyecem avukattan .yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim