Cevap: Kefilllikten dolayı evimiz satılır mı?
Sayın tayfun bey umarım verdiğin cevab soruyu soran üyemizin işine yarar.
Ancak tavrınız tarzınız hala aynı küçümsüyor hakir görüyor ve kendinizi çok üstün görüyorsunuz ve bizlere artık nasıl hitap etmek istiyorda edemiyorsunuz
....... ile tanımlıyorsunuz artık o noktalar ne ima ediyor bilmem ama sizin gibi davranan birinin noktalı iması benim hiç umrumda değil.
Ancak şunu biliyorumki.
İlk iletinizde soruyu anlamadınız ve direk her zamanki tavrınızla cevab yazanı küçümseyerek sorudan alakasız bir cevap yazdınız işte sizin bu tavrınızı kınadım ve halada aynı kanaatim devam etmekte.
Borçlunun haline münasip tek evi haczedilemez
sanırım burada hemfikirizdir
işte üyemizde bu haczedilemezlik davasını nerede açacağını soruyor
3 farklı şehirden icra var nereden haczedilmezlik davası açacağım 3 şehirden ayrı ayrımı yoksa tapunun bulunduğu yerdenmi soru bu.
Soruyu soran üyeden uydurdum .........
Taşkın haciz kavramı yasada tarif edilmemekle birlikte uygulamada söze edilen bir deyimdir. Kullanıldığı yerler ise bir borçtan dolayı hakkında icra takibi yapılan bir gerçek veya tüzel kişinin haczedilen mallarının muhammen değerlerinin icra takibine konu olan borcun masraf ve satılıp paranın paylaştırılacağı zamana kadar işleyecek faizi, başkaca ferilerini karşılayacak tutardan fazla olması halidir.
Uçucu arkadaşın sorunun bir bölümünü yanlış anladığım şeklindeki tespiti tamamiyle doğrudur. Bu nedenle uyarısı için kendisine (diğer beyanları hariç ) teşekkür ederim .
Bu nedenle üç ev ile ilgili cevaplarım tam olarak soruya uygun düşmese de Taşkın haciz ile ilgili cevaplarıma üç ev olması haline göre düşünülmesi gerekir.
Yasa metni okunduğunda zaten tek evi olanın evinin Mutlak surette haczedilemeyeceğini değil borcun durumuna göre gerekirse satılabileceğini belirtmektedir. Soruyu soran kişi borcu da evin değerini de belirtmediğine göre cevap yine yanıltcıdır.
Üç ayrı haciz demek üç ayrı icra takibi demektir. Dava Hangi haciz için açıldı ise o icra takibi açısından sonuç doğurur.
Meskeniyet davasının taşınmazın bulunduğu yerde açılacağı şeklindeki görüşün UYDURUK olduğu düşüncem aynen devam etmektedir.
Tayfun bey açıklamanız çok net anlaşılır ve kırıcı değil bu yüzden size çok teşekkür ederim
Ayrıca sizinle ortak bir noktada buluşup ortadaki yanlış anlamanın ortaya çıkması beni memnun etti.
Zaten bu platformun amacıda üyeleri bilgilendirmek yanlış bilinenleri düzeltmektir.
Bu bazen 2 farklı görüşün birbirleri ile tartışması ile daha anlaşılır ve ikna edici olur
ancak belli nezaket içerisindeki tartışmalar çatışmaya dönmeden düzeyli bir şekilde devam ederse hem tartışmayı yapan hemde takip edenler açısından oldukca faydalı olur.
Aksi halde TV programlarında ben haklıyım baskasını tanımam diye dayatan siyasetciler gibi
ne bir başkasına nede kendimize faydalı olabiliriz.
Tayfun bey ilk etapda beni yasaklamanız beni çok üzdü siteye girememek değil tahammülsüzlük üzdü. ama engeli kaldırıp tekrar siteye kavuşunca mutlu oldum.
Size yazdığım iletide amacım sizi üzmek körü körüne vurmak değildi sadece kendi görüşümü ve sizin tarzınızı eleştirmek istedim ancak mesleğinize ve kişiliğinize asla bir saygısızlık yapmam
aynı şekilde bir başka üyemiz size haksız bir eleştiri yaparsada o zaman o üyeyede tavrım aynı olur önemli olan dolaşarakda olsa doğru hedefe varmakdır.
Ancak size eleştirim şu yönde devam etmektedirki.
çok fevri davranış sergiliyorsunuz aniden parlayıp üyelere haksız eleştiriler yapıp insanların zeka seviyesini sorguluyorsunuz ben bu yüzden size küçük bir sitem ettim hepsi bu.
Ancak tüm insanları sevdiğim gibi sizide seviyor ve saygı duyuyorum.
varsa bir yanlış anlama eğer sizi veya bir başka üyeyi incitip üzdümse özürdilerim.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Öncelikle vermiş olduğunuz cevapları teşekkür ederim.Bazı konuları açıklık getirerek sorularımı yinelemek ve çözüm yollarınızı bekliyorum.
Kefillikten dolayı Manisa'daki tek sahip olduğum evime (100 m 50000TL değerindeki)
Manisa,İzmir,Kütahya'dan ayrı ayrı 3 adet haciz konulmuştur.
1.Sahip olduğum bu tek daire icra yoluyla sattırırlar mı?
2.Eğer satılamıyorsa satılmasını engellemek için nasıl bir yol izlemeliyim?
3.İtiraz şansım var ise bu itirazları (Manisa,İzmir,Kütahya) icra mahkemesine mi? yoksa Taşınmazın bulunduğu yerdeki icra mahkemesine mi yapacağım?
4.Bu icra dosyalarımı birer fotokopisini İzmir ve Kütahya'ya gitmeden nasıl temin edebilirim?