-
banka için neyin süresi geçmiş anlamadım
ticaret kanununa göre 10 yıl
ve sizin istediğiniz sözleşme ve ödemelere ilişkin bedelleri vermek zorunda
bir avukatla anlaşın belki kefil ödeme yapmadı dosya kapanmadı siz bu adama ödeme yapıyorsunuz belki dosyanız hala açık bu konuları bilmeden iyice emin olmadan resmi kurumlardan belgelemeden ödeme yapmızda bence hata gibi geliyor
vuk yönünden de 5 yıl
bira an önce avukatkla görüşün resmi belgelerden yola çıkın bence
-
şimdi şöyle birşey kefil benim adresimi yerimi bilmiyor.ben kendim onu bulup kardeşim ozaman durumum bozuktu ödeyemedim.şimdi senin ödediğin parayı ödemek istiyorum diye telefon açıp bildirdim.Bu konuşmanıon arasından 1 yıl geçti.bende elimde oldukça her ay düzenli olarak ona (kefile)para yolladım.toplam 1300ytl olmuş.ben sonra ödediğin dekontları yolla deyince kefil ödediğim paranın altında bir dekont yolladı.bende ödemeyi kestim.dekontları yolla kalan borcum varsa ödeyeceğim dedim.oda ıvır zıvır bahane uydurdu.
sonuç olarak ben ne kefilin mağdur nede kendimi mağdur etmek istemiyorum.
saygılarımla
-
senin durumunu çok iyi anlıyorum arkadaşım lakin sonuçta ortada bir borç olmuş ve kapandığı idda ediliyor bunun belgesi nerede
borç belgesi varsa kapandığının belgeside var
belki kefilde kaçtı
sende onun ödediğini zannediyorsun
dosya orada açıksa ne olacak
hangi bankaya borcun olduğunu biliyorsun
aç bankaya borç ile ilgili açılan dosya numarasanı öğren açıksa dosya zaten orada vardır
kefilden de ödediğine dair ibranameyi iste
eğer icradan ödendiyse ki maaşından kesildiğini idda ediyor
alacaklı vekilinden almış olduğu bir belge var
yani borcun ödendiğine dair mutlaka belge var
bunlara ulaş
bişr avukat desteğine ihtiyacın var senin
onlara daha açık anlatır daha uygun yolu bulur dedim ya sana önce bu muhteremin ödediğine ilişkin belgelere ulaş dosyanın kapandığına ilişkin belgelere ulaş tekrar hesaplattır borcunu ödemelerini düş hala borçlusysan öde
sonu belli olmayan ödeme yapılır mı hiç
-
çok sağol bilgi verdiğin için.yeterince beni aydınlattın.benim amacım benim yüzünden mağdur olmamaları idi.ama insanlar bazen art niyetli olabilir diyorsun.katılıyorum.çok değerli vaktinizi aldım.saygılar.
-
tabiki olabilirde eğer haksız ödeme yapmışsan bunu icradan talep edebilirsin makbuzlarını atma sakın