Evet güzel bir soru.Ayrıca soy isim değiştirme işi kişinin sadece kendi soy ismini değiştirmeli bence.Yarın birgün işin içine miras işleride girer.Tekrar davalarla uğraş.
Printable View
Katılıyorum.Umarım mutlu olurlar ama herşey insanlar için.Çocuğun sürekli soyadı değiştirmesi onun içinde kötü olabilir.Ama evlilik uzun süre ne bileyim en azından 3-4 sene muhteşem gidiyorsa çocuğun gerçek babasıda bu süre içinde hiç varlık göstermemişse belki...Çocuk için bu tür köklü değişiklikleri çooook dikkatli ve uzunca düşünmek hiç risk almamak gerekir bence...
mrb arkadaşlar; benim de bu konuda merak ettiğim bir şey var. parçalanmış ailelerde çocukların soyadının yanında yaşadığı ebeveyniyle aynı olmadığında resmiyette ve sosyal hayatta bazı sorunlar oluşabiliyor. örneğin hastaneye gidiyorsunuz evrakları siz kendi soyadınızı yazarak imzalıyorsunuz çocuğunki başka. ordan size diyolarki annesinin imzalaması gerekiyor siz, oturup1 saat özel durumunuzu deşifre ederek çocuğun önünde boşanma kararı vs. evraklarla annesi olduğunuzu anlatıyorsunuz. yada okula kaydettiriyorsunuz okul soruyor annesi değilmisiniz otur 1 saat anlat hikayeni. çocuktada artık anne burdadamı anlatcaz durumumuzu bakışları kendisinde bir eksiklik veya hata varmış psikolojisi vs. merak ettiğim şey şu çocuk 2 soyadı kullana bilirmi hem annenin hem babanınkini? yanlış anlaşılmasın asla. her çocuğun babasının soyadını taşıması gerektiğine yürekten inanıyorum. ama hele bide anne evliyse başka çocuklarda varsa, evdeki herkesten farklı bir soyadına sahip olmak çocukta o ailenin mensubu değilmiş psikolojisi yaratabiliyor. yada dışlanmışlık. dediğim gibi sadece bizim soyadımızı vermek değil. 2 soyadı taşıması konusunda bir uygulama varmı acaba?
çocuğun başka bir erkekle soybağı ilişkisi mevcutsa,çocuğun tanınması mümkün değil. çocuğun babasıyla olan soybağı ilişkisinin ortadan kaldırılması gerekir yoksa siz çocuğu tanıyamazsınız diye biliyorum.
benim isteğim soybağının başka birisiyle kurulması değil. çift soyadı kullanımının mümkün olup olmayacağı. kesinlikle çocuk öz babasının soyadınıda taşımalı diye düşünüyorum. fakat bahsettiğim sıkıntıların aşılabilmesi için 2. soyadı kullanımından başka bir çözüm gelmiyor aklıma.
dul biriyle evleneceğim ,5 yaşında bir kızı var.babası vefat etmiş,kaynana tarafı mahkeme kararı ile ayda bir
defa olmak üzere (09:00-18:00( saatleri arasında )kızı sabah alıp akşam getiriyorlar.
hatun kişiyle evlendiğim zaman, karşı tarafın kız üzerinde nasıl bir hakları olur?
zira şehir farkı olacak aramızda.
sevgilerimle........
tesekkür ederim karısık bir mevzucocugun benim soyadımı tasımasının en dogrusu olacagını düsünüyoruz. bir sorum daha olacakdaha önceki iletilerimden okursanız süregelen bir cekişmeli bosanma davam var aynı zamanda evlenmeyi düsündügüm bir ilişkim varbosanmadan var olan bu ilişkim sadakatsizlige girermi? davada sona yaklastık nasılsa.bu durum aleyhime midir?
Boşanma davası açıpta davası 2-3 yıl süren kişi ,yada davası reddedilen kişi cinsel olarak da bağlılığını sürdürmesinin mantığı nedir?Mesele davanın açıldığı tarihten önceki meselelerdir.
Crabman acevap olarak ise başka şehire taşınmanız durumunda kişisel ilşki konusunda ortak bir yolu taraflar bulamazsa hakim kişisel ilşkinin değiştirilmesine dair talep üzerine karar verebilir.
Gidilecek uzaklığa göre ayarlama yapabilir.2 ayda 2 gün gibi.
Karşı tarafın bir değişiklik talebi yoksa çocuğu gelip alacak.
TEŞEKKÜRLER HOCAM CEVAP İÇİN. şehirler Manisa ve İstanbul. yaklaşık 8 saat süren bir uzaklık.şuan için bir gün süren (9 saat ) görüşme hakkı imkansız gibi, sonucu muhtemelen mahkeme kararıçözecek gibi duruyor anladığım kadarı ile. zira karşı taraf ile bir uzlaşma söz konusu olamayacak.