Yargıya taşınmadıkça bu işler böyle sürer gider,idare genellikle müdürünü kollar durur..
Printable View
Yargıya taşınmadıkça bu işler böyle sürer gider,idare genellikle müdürünü kollar durur..
Bölge idare şikayet merci olmadığı gibi yargılanmaya izin verme-me yetkisine ihtiyaç duymaz.
Savcılığa şikayet ederseniz savcılık soruşturma izni için kaymakamlığa veya valiliğe yazar, izin vermeme yetkisine sahiptirler.
Devlet Memurlarının Şikayet Ve Müracaatları Hakkında Yönetmeliğin 5.maddesinde şikayetin nasıl yapılacağına ilişkin hüküm var. Ayrıca aynı yönetmeliğin 10.maddesinde "Şikayet haklarını kullanan Devlet Memurlarına şikayetlerinden dolayı bir ceza verilemez.", denmekte. Şikayetinden dolayı kötü muameleye maruz kalan memurun buna ilişkin şikayet hakkı da saklıdır, kanaatindeyim. Şikayetinize ilişkin dilekçe formatı da yönetmelik ekinde verilmiş.
Ayrıca, artık Türkiye'de de dava konusu olmuş, işyerinde MOBBİNG kavramı var. Mobbing, (psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek), özellikle kamu kurumlarında;
İşini çok iyi, yapan;
İlişkileri olumlu olan ve çevresindekilerce sevilen;
Çalışma ilkeleri ve değerleri sağlam, bunlardan ödün vermeyen;
Dürüst ve güvenilir, kuruluşa sadık;
Bağımsız ve yaratıcı çalışanlara, amirleri tarafından uygulanan sindirme, yıldırma, her türlü psikolojik taciz..
Sosyoloji ve hukuk başta olmak üzere çeşitli alanlarda disiplinlerararası çalışılan bir konu haline gelmiştir. Artık, Türkiye' de de mobbing davaları açılmaktadır.
Arzu edenler, http://tr.wikipedia.org/wiki/Mobbing linkinden konuya ilişkin tafsilatlı bilgiye ulaşabilirler.
Bence ne olursa olsun, kanun, mevzuat tanımaz keyfi tutumlar sergileyen amirlere karşı sessiz kalmamak gerekir.. selamlar.
Devlet Memurlarının Şikayet Ve Müracaatları Hakkında Yönetmeliğine göre bir soru sormak istiyorum
tarım bakanlığında 657 ye tabi mühendis olarak çalışmaktayım.
Balıkesirde çalışıyorum.Bakanlığa doğrudan bağlı bir kuruluşa tayin istemek için Personel Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere diye Tarım İl Müdürlüğüne dilekçe verdim.Ancak Tarım İl Müdürlüğü elemanım eksik diye dilekçemi uygun görmediği için Ankaraya göndermeyeceğine dair bir yazı yazdı.
Personel Genel Müdürlüğü adına dilekçemin uygun olup olmadığına karar verip dilekçemi göndermeme hakkı varmı Tarım İl Müdürlüğünün.
Memurların Başvuru ve Şikayet Yönetmeliğinde de 3 gün içinde göndermesi gerekir diyor.
Dava açsam kazanabilirmiyim.
Mevzuatınıza göre tayin hakkınız varsa ve buna karar vermesi gereken yetkili merci Personel Genel Müdürlüğü ise, tayin talep dilekçenizin İl Tarım Müdürlüğü tarafından reddi yetki yönünden hukuka aykırılık oluşturur diye düşünüyorum. Bu durumda bir iptal davası lehinize olabilir diyorum.
Dilekçenizi hizmetinize ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle yollar.Sonuçta tayininiz gerçekleşmez.
İl tarım müdürlüğüne gönderdiyseniz ve cevaben olumsuz yanıt geldiyse,direk bakanlığa gönderin derim dilekçenizi silsileyi aşmış olmazsınız....
İlginize teşekkürler.Öyle yapacaktım ama Bakanlık illa Tarım İl Müdürlüğü aracılığıyla gelecek diyor.Bir kuruluşun başka bir kuruluşa gönderilmek üzere verilmiş dilekçeyi göndermeme hakkı kanunen varmı,İl Müdürlüğü keyfi bir uygulama mı yapıyor,sonuçlanmış böyle davalar varmı