-
mal beyanın icra iflas kanunun 71. maddesine uygun değilse usulune uygun olmayan beyandan açabilirler
ayrıca bazı indirimler söz konusu olduğunda ibra vermekten kaçıyorlar
onun için kredi kartına yatır diyorlar
ne yaparsan yap git al eline parayı kiminle görüştüysen onun la tekrar görüş ibranameyi ver parayı al dersin
o olmadan b,ir kuruş ödeme sakın
-
Ana parası 1 milyar olan bir borcun 4 yılda 60 katına çıkarak 60 milyar olması bana gerçek gibi gelmiyor.
Bence icra dosya numarası ile İcra Müdürlüğü'ne gidin ve dosyaya borç miktarının hesaplanarak bakiye borcun çıkartılması için talep açın. İcra Müdürlüğü bu talebiniz uyarınca güncel borcunuzu size söyleyecektir. İcra Müdürlüğü'nde öğrendiğiniz borç miktarına göre durumun tekrar değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca icrada yapılan hesaplamanın doğru olup, olmadığı da kontrol edilmelidir. Tüm bunlar için bence bir avukattan yardım almanız daha doğru olur.
-
vahit bey dediğinizde haksız da değilsiniz ama alacaklıya haber vermeden gidip bir dosyayı hesaplatmakta fayda var
yapılan hesabı da müdürden yazılı alıp bir avukata dosyanın fotokopileri ile görtürmek en doğrusu ama benim kendisine fikrim ödeme sırasında kesinlikle miktar ne olursa olsun anlaşmayı yazılı yapması ve ibranameyi belirttiğim şartlarda alması yoksa 60 milyar değil onun çok üstünde ödeme çıkarırılar karşısına
birde nasıl olsa ödüyor diye sıkıştırmaya korkutmaya başlarlar ben zamanında pekçok kez kendimde ve çevremde böyle şeylerle karşılaştım
şunu da söyleleyim icra müdürü doğru hesaplar diye bir şey söz konusu da olmaya bilir
bana yapılan bir hacizde faiz oranına itirazım olduğu ve mahkeme devam ettiği halde talep edilen faizden karar açılmıştı.
itirazla işlemleri durduruk
ama bu arkadaşın ciddi ve çok ciddi iyi bir avukata ihtiyacı var
çünkü böylesine bir rakam gerçekten kuşku verici incelenmesi ve yazılı anlaşmasının yapılması gerek
kaldı ki bugüne kadar herhangibir şey bulunamamış bu rakamın çok çok altında 11400 ytlnin bir rakamla bile anlaşılabilir
-
benim anladıgım once icra dosyaını inceletip borc miktarını ogrenmem gerekıyor .yanlız ben icra dosya numarasını bilmiyorum nerden ogrenebilirim.sanırım beyoglu icra dairesindeydi.oraya gidip ismimi versem dosyayı belirleyebilirlermiyim.sanırım yine de bir avukattan yardım almak gerekecek .fakat avukat nasıl bulunur guvenebılılecegım bir avukat tavsiye ederseniz sevinirim
-
söz konusu bankanın takipteki krediler servisine aç kredi kartı numaranı biliyorsun oradan dosya numaranı ve hangi icrada olduğunu öğren
bir fotokopisini al incele ve de orada hemen faiz tutarını hesaplat bir şekilde icra müdürnün elinden yazılı al sonra gel bir de sen hesaplattır avukata anlaşmayı ona göre yaptır
-
bu arada arama yaparken cep telefonundan özel arama ile yap karşı tarafa adres bilgilerini verme iyi niyet adı altında alıpta başına iş açmasınlar aranılan telefonu gösteren cihazlar mevcut buralardan adres tespiti yapıpta sana ulaşırlar ağrımayan başını ağrıtırsın sonra benden söylemesi
anlaşma yaopana kadar seni bulmasınlar
-
Tarafıma 23-11-2005 günü vergi dairesinden 1999 yılında yıllık gelir vergisi beyannamesi vermediğim için 2.000 ytl vergi ziyası ceza ihbarnamesi ile ekinde taktir komisyon kararı tebliği geldi. Taktir komisyonu ,vergi dairesi sevk yazısını 11-10-2004 te almış ve 4-10 2005 te vergi dairesine sevk etmiş yani 5 yıllık zaman aşımı süresniyaklaşık bir yıl durdurmuş. Zaman aşımı nın dolmasına iki gün kala tebliği almış oluyorum. Benim olanlardan haberim olmadığı için vergi barşından yararlanarak tüm vergi borçlarımı da ödediğimden 1999 yılı muhasebe evraklarımı imha ettim.Bu durumda ne yapmam gerek? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
Sayın emre bir konu açmışsınız bir soru sormuşsunuz ve iki sayfa cevap almışsınız sonra sorduğunuz soruyu silmişsiniz. Anladığım kadarı ile başlığıda silmek istiyorsunuz.
öncelikle sorduğunuz soruyu tekrar yazınız. Çünkü bu cevaplayan arkadaşlara saygısızlıktır.
ikinci olarak forumların özelliği herkesin faydalanabilmesidir. forum kurallarına aykırı olmadıkça başlıklar silinmez
Banka kara listeleri ile ilgili olarak forumlarda gerekli acıklama vardır. önceden temerrüde düşmedi iseniz kara listeye girmemişsinizdir. Bundan sonrası içinde durum aynıdır. Asgari miktarın ödenmesi temerrüd hali oluşturmadığı için banka sizi kara listeye almamıştır.
-
Selam, 2001 senesinde kredi kartı borcumun bir kısmını ödeyemedim. Mal beyanında bulunmam konusunda herhangi bir tebligat almadım. Daha sonraları adresim değiştiği için kart borcuma dair hiçbir tebliğat almadım. Eski işyeri adresi posta kutuma atıldığını sandığım 10.11.2001 tarihli gizli ve kişiye özel başlıklı br yazıda kartıma ait 1.420.000.000. TL borcumun olduğu ve tanınan sürede ödenmediği için negatif kayıt merkezine bildirileceği ve 1hafta içinde ödememe durumunda yasal takibe başlanacağı yazıyor.
En son çıkan kanunda borcum 5 milyar civarındaydı şu an ne durumda olduğunu bilmiyorum.
Borçlarda zaman aşımı süresi 5 yılmıdır? 5 yıl dolunca bu borcun durumu ne olur. Şu anda ne kadar olmuştur? Adresimi bilmedikleri için bana herhangi bir tebligat ulaşmıyor bu ödememi makul sınırlara taşımam için bir avantaj olabilirmi? Ben bu yükten kurtulmak istiyorum ama önüme altından kalkamayacağım bir rakam geleceğini düşündüğümden herhangi bir girişimde bulunamıyorum.
-