Tekrar merhaba veraset ilamı için verdiğim dilekçe 15 nisan 2010.3 gün önce gelen mahkeme zarfında duruşma günü 15 eylül 2010 yaklaşık 5 ay sonra bu süreyi kısltma mümkünmüdür saygılar
Printable View
Tekrar merhaba veraset ilamı için verdiğim dilekçe 15 nisan 2010.3 gün önce gelen mahkeme zarfında duruşma günü 15 eylül 2010 yaklaşık 5 ay sonra bu süreyi kısltma mümkünmüdür saygılar
Nüfus kaydınız dosyaya girince veraset ilamı yazılır duruşma gününü beklemek gerekmiyor 1-2 hafta sonra mahkeme kalemine gidip ne zaman hazır olacağını sorabilir, bilgi alabilirsimiz.
Av.Engin Oğuz;354307]Nüfus kaydınız dosyaya girince veraset ilamı yazılır duruşma gününü beklemek gerekmiyor 1-2 hafta sonra mahkeme kalemine gidip ne zaman hazır olacağını sorabilir, bilgi alabilirsimiz.[/QUOTE]
Sn.Engin bey bugün dosya numarasıla mahkeme kalemine gidip rica ettim nufus kayıt örneğini çıkartmamı istedi.Bana bir imza attırdılar bende mahkeme ne zaman diye sorduğumda mahkeme bitmiştir dediler:),pazartesi istediğim saatte veraset ilamını alabileceğimi söylediler.herşey sandığımdan çok çabuk gelişti.kıymetli cevabınız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Merhaba biraz önce adliyeden aldığım veraset ilamında miras 4 pay hesaplanarak bölünmüş.1 pay(anaya),3 payın da tek oğula verilmesine aksi sabit oluncaya kadar muteber ve Yargıtay yolu açık olmak üzere karar verildi yazıyor.Benim anladığım şudur:örnek olarak 200 liranın 50 si anneye 150 si tek oğulamıdır.Yanılıyorsam lütfen bilgi verebilirmisiniz tekrar saygılarımla.
Sayın Engin, 04 Nisan 2007 tarihinden itibaren Veraset İntikal Vergisi Beyanname verme süresi, ölüm Türkiye sınırları içinde vukuu bulduğu taktirde 3 ay değil 4 aydır. Bilgilerinize ..