Cevap: Çekişmeli Boşanmalar
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Hakikaten kötü bir durum ama maalesef yapabilecek birşey yok. Yeni kanunlarımızı uygulamak zorunda hakimlerde. Kimsenin elinde değil.
Bence mahkemelerin işlevi tekrar düzenlenmeli. Dün tesadüfen bir avukat hanımla tanıştım; bazı erkeklerin sadece eski eşlerinin hayatları devam edemesin diye bu işi uzattıklarından bahsetti. Elbette bunu yapan kadınların da olduğunu, Yargıtay'a gitme işleminin ne yazık ki sık sık, karşı tarafı sadece sıkıntıda bırakmak amacıyla yapıldığını söyledi.
Örnek olarak da şunu verdi. " 28 yaşında evlenip 32 yaşında boşanmış, ancak eşi boşanmak istediği halde Yargıtay'da boşanma kararını bozduruyor; çocuğu olmayan bu hanım çocuk sahibi olmak istiyor, ancak ne evlenebiliyor, bir başkasıyla ilişki kursa zina olacak; dava tekrar başlıyor, iki sene de o dava sürüyor ve en sonunda boşanıyorlar, sonuç 36 yaşında bir hanım, çocuğu yok, olmasını istiyor, hayatına sıfırdan başlamak zorunda, ancak çocuk sahibi olma ihtimali düşük; hemen evlenip, tüp bebek yapması gerekiyor. Bu arada eski eş daha ilk dava sürerken, yurt dışında bir hanımla ilişki kuruyor ondan tüm bu süreçte iki çocuğu oluyor, onları Türk vatandaşlığına geçirmediği için kimsenin haberi olmuyor.
Aradan zaman geçiyor hanımefendi 38 yaşında bekar, çocuk aşkıyla yanıyor, bir gün bir telefon geliyor eski eşinden evlendiğini üç çocuğu olduğunu (ikisi dava sürerken doğmuş) kendisinden ayrılmasının intikamını aldığını ve "kedisiyle" öleceğini söylüyor ve kapatıyor.
Korkunç geldi bana örnek olarak.
Cevap: Çekişmeli Boşanmalar
Alıntı:
erhan3966 rumuzlu üyeden alıntı
İlgi Ve Alakanız İçin Çok Teşekkür Ederim. Fakat Bu duruma Çok Üzüldüm. 8 Seneden Beri Boşanamıyorum Ve Artık Kurulu Bir Düzenimin Olmasını İstiyorum. 2 Sene Daha Beklersem Yandım Ben 10 Sene Ne Evlisiniz Ne de Bekar Böyle Hayat Olur mu Ya. Gerçekten Hayatım Bitti.
davanızla ilgili yeni bir gelişme olursa yazarsanız memnun olurum..çünkü benzer bir durum abiminde başında..10 yıldır boşanmaya çalışıyorsunuz bir de daha temyız olayı var..çok saçma nasıl adalet bu..hayatınız kaymış oluyor bu durumda gençliğiniz gidiyor duzen kuramıyorsunuz asıl sizi manevı olarak yıpratanlar tazmınat ödemeli...8 senedır bır araya gelmeyen bır cıft hala nıye evli görünüyor ki..birde tamyız hakları varmışş....yazıklar olsun..hem tazmınat öde hemde boşanama...