Şikayet diekçesi 3 Ağustosta verilmiş, olur 3 Eylülde. Yani 1 aylık süreye uymuşlar.
Printable View
Şikayet diekçesi 3 Ağustosta verilmiş, olur 3 Eylülde. Yani 1 aylık süreye uymuşlar.
Sayın Çobanoğlu,
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Yetki konusunda da bir tereddütüm var. Şöyle ki; olayın olduğu tarihte müdürdüm, bana cezayı o zamanki disiplin amirim verdi, şimdiki değil. Bu durum hukuki midir?
Eğer disiplin cezası olayın olduğu tarihteki disiplin amirince verilmişse yetki yönünden hukuka aykırılık yoktuR.
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
Süreye uyulmamış;
03.08.2009 (Pazartesi) tarihli dilekçe ile .... Müdürlüğü'ne başvurulduğundan amiriniz durumunda bulunan kişi olayı bu tarihte öğrenmiştir. Bir aylık soruşturma zaman aşımı geçilerek 03.10.2009 (Perşembe) tarihli valilik oluru ( 32 gün sonra ) alındığından, 657 sayılı yasanın 2670 sayılı yasa ile değişik 127. maddesinde yer alan zamanaşımı süresi geçmiştir.
Usul yönünden bu gerekçeyi de dava dilekçenizde belirtin derim.
Dilekçe eki için;
Danıştay 10. Dairesi
1988/2495 E.
1991/1002 K.
Sayın tolg,
İlginiz için teşekkür ederim. Ancak sanırım zaman aşımı yok. Çünkü olayın öğrenildiği tarih 03 Ağustos, soruşturma açma izni tam 1 ay içinde yani 03 Eylül'de verilmiş.