sayın Güner70'in bahsettiği gibi bir kararın BOZULMASINA ilişkin Yargıtay Kararları da var.
Printable View
sayın Güner70'in bahsettiği gibi bir kararın BOZULMASINA ilişkin Yargıtay Kararları da var.
ilknur hanım siz ilk iletimi yanlış anlamışsınz. ilk iletime dikkatlice okursanız eğer orada "hangi tarih" ibaresini vurgulandığını görürsünüz. dolayısıylada tarih süre bildiren bir kavramdır. aslında ben hem süre hemde miktar konusunda bir açıklık istiyorum. ama süre benim için daha önemli çünkü süre hesaplaması işten çıkarılmam 1,5 sene önce olduğu için benim açımdan daha önem arzediyor. özellikle süre nin hangi " tarihe " göre olduğunu öğrenmek istiyorum. ve sizinde elinizde kıdem ve ihbar tazminatının hesaplama süresinin yargıtay kararı onadıktan sonraki en son fesih tarihi olan bir yargıtay kararı varsa bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum süre açısından. tekrar konuya olan duyarlılığınız için size teşekkür ederim. hiç olmazsa yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. bu arada güner arkadaşımın yorumlarınıda okursanız konuyu daha iyi irdeleyeceğinizden eminim. tekrar teşekkür ederim
Değerli arkadaşlar "İşe iade" davası açıpta kazanan ve işveren tarafından işe kabul edilmeyen bir işçinin Kıdem,İhbar Tazminatı ile İş Güvencesi Tazminatı işe başlatılmadığı tarihteki ücreti üzerinden hesaplanmalıdır.Yani mahkemenin devam ettiği sürede maaşlara gelen tüm zamlardan yararlandırılarak hiç işten çıkmamış gibi ücreti belirlenmelidir.Açmış olduğum alacak davasını lehime sonuçlanmıştır ve 2003 yılından işe kabul edilmediğim güne kadar gelen tüm zamlar saat ücretime eklenmiş ve oluşmuş olan farklar tarafıma ödenmiştir.Alacak davasının sürdüğü ve mahkemenin bittiği tarihe kadar olan süre için oluşan farklar için yasal faiz uygulanmıştır.Saygılar.
öncelikle benimlede alakılı olan bir kaç konu var sayın güner 70 ve av .ilknur sezgin temel ve diğer arkadaşlara sormak istiyorum 2006 yılında girdigim işyerimden 2008 yılında çıkarıldım işe iade davası açtım 2010 yılında dava onandı işverene başvuru yaptım kabul etti mevcut işimi bırakıp gittim 4 aylık maaş ve asg indirimini ugraşlarım sonucu aldım yemek yol param hala verilmedi ve çıkarıldıgım mayıs ayından iki ay sonra yüksek bir zam yapıldı ama zam farkınıda alamadım hala çıkarıldıgım süredeki maaşıma çalışıyorum ve işe başlayalı 3 ay oldu işverenin elinde işi olmamasıyla alakalı tekrar çıkarılmam söz konusu burda çıkarılırsam veya çıkarılmazsam ne gibi haklarım var mesela tazminatım nasıl hesaplanacak ihbar nasıl hesaplanacak mevcut çalışana verilen zammı alabilirmiyim farkları alabilirmiyim yardımcı olabilirmisiniz
Değerli arkadaşım K47 anladığım kadarıyla işe geri işten çıktığın zamanki maaşınla başlatılmışsın.Ancak işe başladığın için hiç çıkmamış gibi tüm zamlar maaşına yansıtılması gerekiyordu ve şuan seninle işbaşı yapmış ve işten hiç çıkmayan bir arkadaşınla aynı maaşı alman gerekiyor.Bence Avukatınla görüşüp işyerini uyarmasını sağlayabilirsin.Eğer tekrar işten çıkarılırsan tazminatın tüm zamlar yansıtılmış maaşının üzerinden olmalıdır.Eğer işveren ,çıktığın tarihten sonraki haklarını vermiyorsa alacak davası açabilirsin.Saygılarımla
peki yasada hiç çıkarılmamış gibi işe devam edicekdiye yazıyor takrar çıkarıldıgında tazminatı ve kıdemi ilk işe başladıgı ve tekrar çıkarıldıgı ratih arasında hesaplanmıyor hiç çıkarılmamış gibi işe iade demesinde ne anlam varki o zaman desinki çıkarıldıgı tarihten itibaren devam etmesine diye yazsın dogru olan bu değilmi
Kanunda her şey açık ve net yazılmadığı için işverenler işlerine geldiği gibi yorumluyorlar.Kanunlarımızı da maalesef öyle bir yapıyorlar ki ne şiş yansın,ne kebap misali.En basit örneği işe iade davasını kazanan bir işçiye en fazla dört maaşı ödeniyor,ister dava on yıl sürsün.Ben de senin gibi ilk davamı kazanıp işe geri gittiğimde çıktığım tarihteki maaşla başlatılmıştım.İtiraz ettim ancak netice alamadım.Zaten fazla uzunçalıştırmadılar tekrar çıkartıldım.Yine işe iade davası açtım ve kazandım.Ama bu sefer işe almadılar ve tazminatımı da ikinci çıkarıldığım tarihten ödediler.Bu defa da ilk çıktığım tarihten son işe kabul edilmediğim tarihler arasında gelen tüm zamlar ve sosyal haklarımla ilgili alacak davası açtım.ve mahkemenin verdiğikarar lehime oldu.yani kıdem ,ihbar ve iş güvencesi tazminatımın dava kesinleştikten sonra iş başvurusunu işverenin kabul etmediği gün iş aktimin fesih tarihi olarak kabul edildi.
yardımcı oldugun için çok saol bende anlamadım şimdi beni çıkarsalar veya çıkarmasalar digerlerini saymıyorum 2008 mayıs 28de çıkarıldım ve dört ay tüm hakları almam gerekiyor yasaya göre temmuzda zam yapıldı bu zam farkını alamıyorum yani temmuz ,ağustos.eylül en azından bu üç ayı zamlı başladıgım şubat.mart.nisan ve bu ayları yasanın emrettiği üzere zamlı almam lazım yani şimdilik 6aylık zam kaybım var 4 aylık yemek 4 aylık yol paramda var içerde alacagım bunları verecek olsalar veya alacak davası açsam şubat ayından itibaren faizlimi ödüyecekler .sizin bahsettiğiniz sey benim çıkarılamam halinde ilk işe başladıgım 2006 ve çıkarılırsam 2010 tarihleri arasındamı tazminatımın hesaplanması gerekir yani işveren bunu uygulamasa bile alacak davası açmam durumunda bu durum nasıl gelişir birde bu işyeri beni çagırdı mevcut işimi bırakıp geldim elinde işi yok kötüniyet tazminatını vermemek için aldı şimdide çıkarırsa bu kötü niyeti talep edebilirmiyim
işten çıkartılırsan tekrar işe iade davası açman gerekiyor.
işten çıkarılırsam tekrer işe iade davası açamam çünkü işyerinde 10 kişi kalacak mecbur alacak davası açıcam haklarımı almam için dogrumu